Pastele de vineri seara. Spaghetti cu pesto de migdale și roșii, în stil sicilian. Foarte rapide, reci, gustoase, sănătoase

pesto sicilian pesto de migdale si rosii pesto Trapani reteta mediteraneana de paste reteta mediteaneana de pesto pastele de vineri seara paste reci reteta rapida de paste foto: dreamstime@Viktorfischer

Pesto alla trapanese este un sos delicios, tipic bucătăriei siciliene din zona Trapani, în nordul insulei. Acest pesto de midgale și roșii se deosebește fundamental de clasicul pesto alla genovese pentru că folosește roșii blanșate/trecute rapid prin apă fierbinte, migdale, brânză pecorino, busuioc, usturoi și ulei de măsline. Se pot zdrobi împreună într-un mojar, metoda clasică, sau de mixează cu un mixer vertical sau în blender.

Un sos dens, cu o textură cremoasă și granulată și cu un gust comple în mediteranean. Mai jos rețeta pentru patru porții, poate cea mai rapidă rețetă de paste, într-un sfert de oră.

Ingrediente pentru 4 porții

250 gr de roșii tari, trecute prin apă fierbinte și curățate de coajă

(dacă preferăm și folosim mixerul sau blenderul, merg și cu coajă, conține nutrienți)

50 g midgale necurățate de coaja maro fină

50 g frunze de busuioc (o mână bună)

2 linguri brânză pecorino (se poate înlocui cu caș de oaie uscat)

1 cățel usturoi

ulei de măsline, sau altul, în lipsă

sare, piper după gust

Procedeu

Se mixează toate ingredientele la un loc prin oricare metodă preferăm. Important este ca sosul să nu iasă foarte fin, este mai interesant când are consistența grosolană. Ne oprim când granulometria e încă mare. Practic e gata în timp ce fierb pastele.

Se amestecă imediat cu pastele fierte și clătite bine să se răcorească și scurse bine.

Și pastele sunt practi gata.

Se servesc reci, așa cum rezultă imediat din amestecul sosului rece cu pastele răcorite pe cât posibil.

Se poate folosi și cu alte paste, dacă nu avem spaghetti la îndemână.

Opțional, în amestecul tip de pesto de migdale și roșii putem adăuga și puțin ardei iute sau ardei normal, direct în mixer. Pentru un plus de gust.

Citește și: https://g4food.ro/spaghetti-cu-lamaie-usturoi-si-parmezan-pastele-de-vineri-seara-cea-mai-rapida-si-racoritoare-reteta-de-paste/

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *