Pâinea crocantă nordică de tip Wasa a câștigat popularitate în comunitățile de diete și wellness / Cum o alegi pe cea mai sănătoasă

paine crocanta, wasa, crispbread, diete Sursa foto: Pixabay/congerdesign

Pâinea crocantă de tip Wasa (crispbread) se bucură de o reputație substanțială ca aliment sănătos, scrie nutriționistul Carlene Thomas în publicația Eat This, Not That. Este o gustare uscată, plată, asemănătoare unui biscuite, făcută în principal din făină de secară. Aceste tipuri de pâine au fost un element de bază al bucătăriei nordice timp de sute de ani, dar mai recent au fost îmbrățișate pentru conținutul lor notabil de fibre de către comunitățile celor care urmează diete și de wellness.

Conținutul mai mare de fibre provine din cerealele integrale, care sunt, de obicei, principalul ingredient într-o pâine crocantă bună. Fibrele cresc senzația de sațietate și ajută la digestie. Pâinile crocante sunt preferate de către cei care încearcă să respecte o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și care își urmăresc aportul net de carbohidrați (carbohidrați totali minus fibre).

În general, ele sunt o gustare minunată pe care să o aveți la îndemână. Ele pot rezista la o varietate de toppinguri, de la cremă de brânză și pește, la unt și gem, dar pot fi și zdrobite sau înmuiate în iaurt. Acestea fiind spuse, este imperativ să fii atent la ceea ce pui pe această gustare sănătoasă cu conținut scăzut de carbohidrați. „Deși poate că optezi pentru cea mai bună pâine crocantă, dacă aceasta vine cu o porție consistentă de unt și gem, nu va fi nici pe departe la fel de sănătoasă (dar probabil că va fi delicioasă)”, mai scrie Thomas.

Citește și Tania Fântână, nutriționist: Despre rondelele de cereale și crackerși / Sunt opțiuni mai sănătoase decât clasica pâine?

Cum să alegeți cea mai bună pâine crocantă

Nu lăsați eticheta „crispbread” să vă păcălească și să vă facă să credeți că toate produsele cu acest nume sunt în mod uniform sănătoase. Unele dintre ele pot avea un gust bun pentru că sunt doar niște biscuiți de tip junk food în formă de crispbread, care conțin cantități mari de zahăr, sodiu și grăsimi.

Iată cum să recunoști cea mai sănătoasă pâine crocantă:

  • Căutați o listă scurtă de ingrediente, alcătuită din elemente de bază precum făină integrală de secară, drojdie, apă și sare.
  • Căutați adaosuri de arome naturale, cum ar fi semințe, condimente și ierburi, în loc de grăsimi sau făinuri care nu sunt din cereale integrale.
  • Căutați cele mai mari cantități de fibre pe porție. Dacă un pachet se laudă cu un conținut ridicat de fibre, comparați-l cu alte mărci pentru a vă asigura că este cu adevărat alegerea optimă.
  • Luați aminte la mărimea porției. Calculați câte calorii are fiecare felie.

Sursa foto: Pixabay/congerdesign

Comentarii

  1. Daca alegeti Wasa sunteti acoperiti. Deasemena si cele dela Finn sunt bune. Celelalte, mai ales marca privata, parca sunt carton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *