Nvidia investește în Carbon Robotics, un startup care folosește inteligența artificială pentru a distruge cu lasere buruienile

nvidia, inteligenta artificiala, carbon robotics, buruieni Sursa foto: Carbon Robotics

Carbon Robotics, un startup din sectorul ag-tech din Seattle, a primit o nouă investiție din partea NVentures, divizia de capital de risc a Nvidia. Firma dezvoltă o platformă care distruge buruienile cu ajutorul inteligenței artificiale.

Valoarea finanțării nu a fost dezvăluită. Carbon Robotics a strâns până în prezent 85 de milioane de dolari.

Carbon Robotics produce un „LaserWeeder” care se bazează pe inteligența artificială pentru a detecta și identifica plantele de pe câmpuri și apoi pentru a ținti și elimina buruienile cu ajutorul laserelor. Dispozitivul se bazează pe 24 de unități de procesare grafică Nvidia, procesând 4,7 milioane de imagini de înaltă rezoluție pe oră.

LaserWeeder poate eradica 5.000 de buruieni pe minut și este prezentat ca o modalitate prin care fermierii pot reduce costurile de combatere a buruienilor cu 80%, crescând în același timp randamentul și calitatea culturilor. Soluția elimină necesitatea utilizării metodelor tradiționale de erbicide chimice, a muncii manuale sau a cultivării solului.
„Cu această investiție și folosind puterea inteligenței artificiale, putem ajuta fermierii să creeze ferme și sisteme alimentare ale viitorului care să fie mai productive, mai eficiente, mai sănătoase și mai profitabile”, a declarat fondatorul și directorul general al Carbon Robotics, Paul Mikesell, într-un comunicat de presă.

Mikesell a fondat startup-ul în 2018. Anterior, el a co-fondat Isilon Systems și a vândut această companie pentru 2,25 miliarde de dolari în 2010. Apoi, Mikesell a lucrat pentru Uber și Facebook.

Citește și: Fermierii olandezi se bazează pe acest robot de 185.000 de euro, cu inteligență artificială, pentru a elimina lalelele bolnave / Omul căruia i-a luat locul, despre vehicul: „E fantastic”

Sursa foto: Carbon Robotics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *