Mumii din pizza și crenvurști. This is Halloween/ O cină amuzantă pentru copii/ Rețetele Juanitei

mumii, halloween Foto: G4Food

Pe televizoare sau rețelele sociale toată lumea se pregătește în fel și chip de Halloween. Așa că ne putem antrena cu niște mici și rapide aperitive care să ne introducă în spiritul „terifiantei” sărbători. Fiind ceva super simplu de făcut ar fi frumos sa rugăm copiii să le prepare și noi doar să îi supraveghem. Deci:

Mumii din pizza

Avem nevoie de:

O foaie de aluat de pizza din comerț

Passata sau bulion de roșii

Brânză

Măsline (preferabil deja tăiate rondele, dacă nu aveți măsline fără sâmburi )

Tăiem brânza în felii subțiri și înguste, cam de dimensiunea unui deget. Măslinele se taie și ele în rondele (vom face astfel ochii).

Cu un pahar, o cană dăm forme minipizzelor din aluat. Ungem aluatul cu sos de roșii și potrivim feliuțele de brânză (le așezăm în cruciș), pentru a forma „bandajele” mumiilor. Le puteți pune și mai rar decât le-am pus eu, ca să se vadă „sângele”. Așezăm ochii (2 rondele de măsline) și la cuptor cu ele. 200 sau 220 de grade căldură sus-jos 10-12 minute (conform indicațiilor de pe ambalajul de aluat de pizza). În final mult „sânge” peste ele (ketchup) și cina „de teroare” poate începe.

Crenvurști mumii

Avem nevoie de crenvurști, aluat de foietaj din comerț (nu foi, ci aluat ca pentru croissant), un ou, puțin lapte.

Tăiem aluatul rapid (în general acest aluat dacă e scos din frigider devine foarte moale, de aceea trebuie să ne mișcăm repede) în fâșii subțiri, cam cât un deget. Înfășurăm crenvuștii cu fâșiile de aluat din cap până în picioare lăsând o mică fantă în dreptul ochilor.

Ungem mumiile cu un amestec de ou bătut și puțin lapte.

Punem crenvurștii la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute, căldură sus-jos (sau conform instrucțiunilor de pe pachetul de aluat).

La final adaugăm ochii (2 cuișoare). Și servim împreună cu ketchup, maioneză, muștar, hrean, pentru ca fiecare să-și poată alege combinația favorită.

Poftă bună și distracție frumoasă!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *