Ministrul Agriculturii anunță că aproape 660.000 de fermieri au depus deja cereri unice de plată pentru Campania 2024

ministrul agriculturii, fermieri, apia, cereri de plata Sursa foto: Dreamstime

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat, luni, că aproape 660.000 de fermieri au depus deja cereri unice de plată pentru campania 2024. Social-democratul a reamintit tuturor fermierilor că data de 7 iunie este termenul limită de depunere a cererilor unice de plată, iar după acea dată orice modificare a datelor declarate în cererea de plată trebuie notificată în scris la APIA, în termen de 15 zile de la data modificării, transmite News.ro.

„Lucrăm în echipă pentru fermieri! Aproape 660.000 de fermieri au depus deja cereri unice de plată pentru campania 2024. Mulţumesc tuturor colegilor de la APIA, care au lucrat şi lucrează la foc continuu zilele acestea pentru a-i sprijini pe fermieri în depunerea documentelor necesare. Suntem pe ultima sută de metri cu depunerea de către fermieri a actelor pentru a le putea acorda sprijinul de care au nevoie”, a scris Florin Barbu, luni pe Facebook.

El a reamintit tuturor fermierilor că data de 7 iunie este termenul limită de depunere a cererilor unice de plată.

„Este important să se încadreze în acest termen, deoarece potrivit noilor reguli ale Politicii Agricole Comune nu mai există perioadă de depunere cu penalităţi”, a adăugat ministrul Agriculturii.

Acesta a mai spus că, după data de 7 iunie, orice modificare a datelor declarate în cererea de plată trebuie notificată în scris la APIA, în termen de 15 zile de la data modificării.

„Ca de fiecare dată, angajaţii Ministerului Agriculturii vă sunt alături, astfel încât la 16 octombrie să începem plăţile subvenţiilor pentru fermieri, ca să îşi poată continua activitatea în cele mai bune condiţii!”, a conchis Barbu.

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *