McDonalds își va denumi McPlant burgerul preparat din materii prime vegetale

Își schimbă nemții obiceiurile alimentare? Germania produce mai puțină carne și o cantitate mai mare de înlocuitori ai cărnii Își schimbă nemții obiceiurile alimentare? Germania produce mai puțină carne și o cantitate mai mare de înlocuitori ai cărnii

Președintele Ian Borden a dezvăluit într-o video-conferință că burgerul McPlant va fi introdus în ofertă anul viitor: ”este creat de McDonalds pentru clienții McDonalds”.

În ultimii doi ani, fiecare mare companie de fast-food a introdus în meniu burgeri obținuți exclusiv din materii prime vegetale. White Castle a scos pe piață un amestec aproape imposibil de conceput: ardei iute copt și uscat prin afumare, tomate și brânză tofu prăjită în ulei ( Chipotle stuffs burritos with tofu-based Sofritas ), dar și Burger King, Del Taco, KFC și Qdoba au introdus în meniu ”carne” de origine vegetală.

„În doar un an, carnea pe bază de plante a trecut de la ceva despre care au auzit foarte puțini americani la ceva pe care 40% dintre noi au încercat-o deja”, notează publicația americană eater.com.

Acești noi înlocuitori ai cărnii pot imita mai convingător textura și gustul cărnii, mai mult decât burgerii obținuți odinioară din fasole. Deși noile produse pot fi consumate atât de vegetarieni, cât și de omnivori, sunt mai degrabă cumpărate de cei care consumă de obicei carne, dar sunt îngrijorați atât de sănătatea lor, cât și de protecția mediului.

foto cover pexels.com/Jimmy Chan

Își schimbă nemții obiceiurile alimentare? Germania produce mai puțină carne și o cantitate mai mare de înlocuitori ai cărnii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *