Insectele ca alimente de zi cu zi: Iată unde poți găsi la tot pasul Chapulines (lăcuste) și unde ouăle de furnică sunt o delicatesă

insecte, alimente, mancaruri Sursa foto: Flickr / Paul Arps

Deși în Europa sunt încă un subiect tabu, felurile de mâncare bazate pe insecte sunt consumate de foarte mult timp în multe regiuni ale lumii.

Vă prezentăm câteva insecte populare în gastronomie:

Lăcuste – Mexic: Chapulines este un fel de mâncare în care lăcustele sunt prăjite și condimentate cu usturoi, lămâie verde și chili. Lăcustele gătite astfel pot fi puse în tortilla din făină de porumb. Alimentul este consumat în special în statul Oaxaca din Mexic.

Viermii mopane – Africa de Sud: Viermii mopane sunt larvele moliei împărat. Aceștia sunt consumați în mod obișnuit în Africa de Sud, dar și în Zimbabwe sau Botswana. Viermii sunt uscați, prăjiți sau gătiți într-o tocană.

Tarantule prăjite – Cambodgia: Aceasta este o arahnidă, nu o insectă, dar face parte din aceeași categorie alimentară. Tarantulele prăjite sunt o gustare populară de stradă în Cambodgia, transmite DW. Păianjenii sunt de obicei prăjiți și condimentați cu usturoi.

Citește și: Mulți oameni au mâncat insecte sau ingrediente populare provenite din acestea toată viața, fără să realizeze

Ouă de furnică – Thailanda: Cunoscută sub numele de „khai mot daeng”, aceasta este o delicatesă în Thailanda.

Pupe de viermi de mătase – Coreea de Sud: Pupele viermilor de mătase, cunoscute sub numele de „beondegi”, sunt o gustare populară în Coreea de Sud, care este adesea vândută la tarabele cu mâncare de pe stradă. Pupele sunt fierte sau aburite și condimentate cu sare sau alte mirodenii.

insecte, alimente, mancaruri, greieri
Beondegi (Sursa foto: Wikimedia Commons / stawarzallegro)

Greieri – diverse țări: Greierii sunt consumați în diverse țări din întreaga lume, inclusiv în Thailanda, Cambodgia și Mexic. Ei pot fi prăjiți sau măcinați în făină pentru a fi folosiți în rețete.

Scorpioni (tot arahnide) – China: Mâncatul de insecte și arahnide este o practică veche de secole în China. Multe dintre delicatesele cu mai multe picioare sunt servite vii în statul asiatic, potrivit Fine Dining Lovers. În piețele de stradă, scorpionii sunt înfipți în țepușe și asezonați cu diverse condimente înainte de a fi scufundați în ulei încins. În restaurantele mai rafinate, scorpionii vii sunt scăldați într-un sos de vin alb înainte de a fi prăjiți, ceea ce le conferă puțină dulceață.

Viermi de făină – țări occidentale: Viermii de făină devin din ce în ce mai populari în țările occidentale, fiind o sursă sustenabilă de proteine. Aceștia pot fi încorporați în mâncăruri precum salate sau produse de patiserie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *