Iaurtul și chefirul, două alimente fermentate pe care toată lumea ar trebui să le mănânce pentru un stomac mai plat și o digestie mai bună în 2024, spun experții

iaurt, chefir, stomac plat, alimente fermentate

În încercarea de a pierde în greutate și de a avea un intestin mai sănătos, alimentele fermentate sunt unele dintre cele mai bune „arme secrete” de încorporat în dieta zilnică, transmite publicația SheFinds.

Aceste energizante bogate în probiotice oferă o gamă largă de beneficii. Din fericire, există o mulțime de opțiuni când vine vorba de iaurt și chefir, așa că aproape oricine poate găsi sortimentul potrivit.

„Atât iaurtul, cât și chefirul oferă organismului tău probiotice sănătoase care îți pot menține sau echilibra flora intestinală. Acest lucru poate îmbunătăți digestia, absorbția nutrienților și metabolismul, ceea ce va ajuta la ameliorarea balonării, a stomacului deranjat și va duce la un abdomen mai plat”, spune expertului în sănătate Jesse Feder, antrenor personal și dietetician înregistrat.

Iaurtul

Iaurtul este adesea lăudat ca fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente existente și pe bună dreptate. Plin de culturi vii de bacterii benefice, iaurtul servește ca o sursă puternică de probiotice care pot face minuni pentru flora intestinală. Aceste bacterii prietenoase joacă un rol crucial în menținerea echilibrului delicat al microbiomului, ajutând digestia, îmbunătățind absorbția nutrienților și chiar susținând metabolismul. Promovând sănătatea intestinelor, iaurtul poate ajuta la ameliorarea problemelor digestive comune, cum ar fi balonarea burții și stomacul deranjat, deschizând calea pentru un abdomen mai plat.

Chefirul

Chefirul, cunoscut pentru conținutul său puternic de probiotice (și pentru gustul său grozav), oferă o gamă impresionantă de beneficii pentru sănătate care pot contribui la un abdomen mai plat și la bunăstarea generală. La fel ca iaurtul, chefirul abundă în bacterii benefice și tulpini de drojdie care susțin sănătatea intestinelor și funcția digestivă. Prin popularea intestinului cu o gamă diversă de probiotice, chefirul ajută la restabilirea echilibrului microbiomului, atenuând astfel disconfortul digestiv și promovând un abdomen mai plat.

Citește și: 12 fructe cu conținut scăzut de zahăr pe care ar trebui să le mănânci, recomandate de dieteticieni / Bune pentru slăbit, acestea țin departe diabetul și bolile de inimă

Sursa foto: Pexels/Karolina Grabowska

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *