Gustul irezistibil al colivei, exploatat comercial de producătorii de dulciuri: Pe piață sunt disponibile cornete, dar și sortimente de înghețată bazate pe acest preparat / Ce conține Colivete 

coliva, colivete, inghetata cu coliva, bomboane din coliva Cornete Colivete (Sursa foto: Cofetăria Casandra)

O cofetărie din București a anunțat recent un produs deosebit, numit Colivete, care este un cornet glazat în ciocolată, umplut cu colivă bogată în grâu, nuci și decorat cu o glazură de ciocolată. Firma nu este singura care are în ofertă produse bazate pe faimosul preparat asociat de majoritatea oamenilor cu înmormântările.

„O experiență gustativă unică: Gustul familiar al colivei. Bucură-te de aroma bogată a colivei reinterpretată într-un format modern și delicios”, scrie Cofetăria Casandra pe Facebook.

Firma dă asigurări că „vedeta” preparatului, coliva, este făcută cu ingrediente de cea mai bună calitate. Cofetăria Casandra susține că desertul este „o sursă excelentă de fibre și proteine”.

Un cornet Colivete costă 14 lei și poate fi comandat inclusiv online pe site-ul cofetăriei.

Pe piață există și alte deserturi bazate pe colivă. Colivă la cornet oferă și Cofetăria Alice, la prețul de 13 lei porția.

coliva, colivete, inghetata cu coliva, bomboane din coliva
Înghețată artizanală cu colivă (Sursa foto: Butoiul cu Înghețată Maia)

Totodată, Butoiul cu Înghețată Maia vinde un sortiment numit „Înghețată artizanală de colivă”. La ingrediente găsim, potrivit producătorului: lapte de la Lăptăria cu Caimac, ouă, frișcă naturală, zahăr vanilat, arpacaș, rom, nucă, coajă rasă de lămâie. O porție de 500 de grame costă 60 de lei.

Sunt disponibile, pe internet, inclusiv rețete de dulciuri bazate pe colivă. Pe site-ul Savori Urbane găsim o rețetă de bomboane din colivă cu vișine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *