Frittata cu praz și brânză maturată/ O omletă preparată în cuptor și cu un gust puțin afumat

frittata cu praz si branza maturata, omleta la cuptor, retetele Juanitei Foto: unsplash.com

Pentru frittata noastră am folosit un cașcaval cu gust ușor afumat, care oferă o aromă mai specială, dar puteți folosi și alte tipuri de brânză maturată cu condiția să respectați cantitățile pentru a nu distorsiona gustul.

Ingrediente

6 ouă

2 fire de praz mai mare

1 ceapă

150 de gr de brânză maturată (cașcaval afumat)

200 de ml de smântână de gătit

1 lingură de ulei de măsline extravirgin

pătrunjel (opțional)

sare și piper după gust.

Preparare frittata cu praz și brânză maturată

Începem prin a curăța și toca ceapa. Curățăm prazul și îl tăiem în rondele subțiri. Într-o tigaie, adăugăm uleiul și călim legumele timp de 10 minute.

Radem brânza, dar nu foarte fin. O dăm deoparte. Într-un bol, batem ouăle, adăugăm smântâna, sare, piper și presărăm pătrunjel proaspăt tocat. Preîncălzim cuptorul la 180°C.

Într-o formă termorezistentă, turnăm amestecul de ouă și cremă, adăugăm legumele călite, iar la final presărăm brânza rasă. Coacem timp de aproximativ 20 de minute sau până când suprafața este umflată și rumenită. Se servește caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *