Fraudă alimentară uriașă! Musulmanii au fost țepuiți de băieții deștepți, aceștia le-au vândut carne halal falsă

Marele stomac al planetei amenințat de o penurie alimentară? Beijingul le cere chinezilor să facă provizii de hrană Marele stomac al planetei amenințat de o penurie alimentară? Beijingul le cere chinezilor să facă provizii de hrană

Mai țineți minte scandalul de acum câțiva ani, izbucnit după ce inspectorii sanitari veterinari au descoperit că prin magazinele din vest a fost vândută carne de cal drept carne de vită? Ei bine, rețeta a fost utilizată și în Malaiezia, dar în comunitățile de musulmani care consumă carne obținută în sistem halal, adică cu respectarea unor reguli religioase, etice și agricole foarte stricte. Cum este la noi carnea obținută cu respectarea normelor de bunăstare a animalelor și în sistem ecologic.

Nu-i halal, e cal! În țara din Asia de Sud-Est, falsificatorii au amestecat carnea de cal cu carnea de cangur și au vândut acest mix populației musulmane drept carne de vită certificată în sistem halal.

Descoperirea a produs un imens scandal în țara asiatică, cu atât mai mult cu cât fraudele au fost comise timp de 40 de ani, prin mituirea oamenilor legii cu bani și servicii sexuale, informează publicația Straits Times, citată de euromeatnews.com.

Afacerea ar fi fost desfășurată de un cartel de companii comerciale care importau carne congelată și o livrau cu eticheta halal. Una dintre aceste firme deja a ajuns în instanță.

Malaiezia își stabilise ca obiectiv să devină un hub global pentru produsele halal, piața internațională fiind în prezent de 2,3 trilioane de dolari, dar acest scandal uriaș îi poate compromite planul.

Comunitățile de musulmani cer guvernului să reducă dependența de importurile de carne, considerate nesigure după descoperirea fruadelor.
Poliția a promis o anchetă amplă care va include toate părțile lanțului de contrabandă, depozitare și procesare. Autoritățile au în vedere, de asemenea, înființarea unei comisii regale de anchetă, despre care ministrul Cultelor a spus că este cel mai bun mod de a investiga problema și de a răspunde preocupărilor musulmanilor din țară.

Operațiunile cartelului au început la abatoare, unde inspectorii agențiilor guvernamentale supraveghează standardele halal. Oficialii ar fi certificat în mod ilegal produse din carne dubioase sau de calitate inferioară, potrivit unui raport al poliției. Carnea a fost introdusă apoi în Malaiezia prin porturi, fiind evitată deseori inspecția, apoi transportată la depozite frigorifice unde a fost amestecată cu carne certificată halal și reambalată cu logo halal fals. Investigațiile arată că activitatea ilegală a implicat o rețea largă formată din carteluri locale și străine.

Marele stomac al planetei amenințat de o penurie alimentară? Beijingul le cere chinezilor să facă provizii de hrană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *