FRANZELE DE SLOBOZIA: patronii brutăriei CRR 500 cumpără făină albă obținută din grâul recoltat din Câmpia Bărăganului

FRANZELE DE SLOBOZIA: patronii brutăriei CRR 500 cumpără făină albă obținută din grâul recoltat din Câmpia Bărăganului FRANZELE DE SLOBOZIA: patronii brutăriei CRR 500 cumpără făină albă obținută din grâul recoltat din Câmpia Bărăganului

Ion Radu deține, împreună cu tatăl său, o mică brutărie în orașul Slobozia, unitate de panificație preluată în 2019 de la un antreprenor local. Făina albă este cumpărată de la moara din comuna Ograda, județul Ialomița, al cărei patron lucrează și terenuri agricole în zonă. Făina este transformată în chifle, franzele, pâine graham, pâine cu cartofi și chiar și pâine împletită.

”Făina vine ambalată în saci de 40 kg. Rețeta noastră este simplă: făină, sare, drojdie și za. Pâinea o coacem într-un cuptor care funcționează cu gaz. Producem cam 500 de pâini pe zi. Furnizăm pentru autoserviri, mai ales chifle și franzele, dar avem și noi un magazin, la poarta brutăriei”, a declarat, pentru lantulalimentar.ro, Ion Radu, prezent, împreună cu tatăl său, la evenimentul de lansare a Târgului FarmConect, care va avea loc între 31 august – 3 septembrie 2023, la Slobozia, organizat de Forumul APPR.

Fluctuația prețurilor în piața cerealelor a fost resimțită și la mica brutărie CRR 500 din Slobozia.

”Am plătit 3,27 lei pe kilogramul de făină albă, acum prețul a scăzut la 2,18 lei. În schimb, prețul gazului nu a scăzut, eu nu am văzut o scădere”, susține brutarul.

Unitatea de panificație CRR 500 dispune de un cuptor cu gaz, de un malaxor și un feliator, activate electric, dar sunt și activități artizanale: cartofii sunt copți în cuptor, apoi curățiți manual, iar pâinea este împletită tot manual, după modele tradiționale, de cei trei angajați. 

FRANZELE DE SLOBOZIA: patronii brutăriei CRR 500 cumpără făină albă obținută din grâul recoltat din Câmpia Bărăganului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *