Fostul șef al ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu: ”Din punctul meu de vedere, medic veterinar, ar trebui să nu se mai crească porci în gospodăriile populației ( GP )”

porci, pasari, fermieri, plati foto: pexels.com

Din noua sa postură de consultant pentru afaceri publice în cadrul Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), unde se află înscriși peste 120 de fermieri, care deţin de la 1.000 până la 1,5 milioane de exemplare, adică marii jucători din piaţă, fostul preşedinte al ANSVSA a declarat, astăzi, 25 iunie, la un eveniment organizat chiar de asociația unde lucrează că ”numărul de porci în gospodăriile populației ar trebuie să fie zero”, potrivit unei relatări publicate de Agerpres.

Vladimir Mănăstireanu a ținut, totuși, să precizeze că asociația nu este împotriva tradiţiei de creştere a porcului în GP, dar ”să se respecte cu stricteţe anumite reguli: biosecuritate, identificare, controlul circulaţiei dacă nu restricţionarea circulaţiei, fără reproducţie şi fără comercializare”.

Reprezentantul APCPR a numit Pesta Porcină Africană ”covidul animalelor”, susținând că “dacă pentru Covid-19 sunt impuse restricţii pe stare de urgenţă, că sunt limitări pe starea de alertă, aşa trebuie impuse restricţii de mişcare a animalelor din GP-uri pe şoselele României”.

Vladimir Mănăstireanu, sursa foto infocons

Potrivit ANSVSA, în intervalul 11 – 17 iunie au fost înregistrate în țară 10 focare noi, numărul total ajungând la 272 de focare, dintre care 5 focare în exploatații comerciale. PPA evoluează în 150 de localități din 24 de județe. În alte 16 județe au fost diagnosticate doar cazuri la mistreți.

sursa foto cover pexel.com

Comentarii

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *