Dacă sucul de fructe provine din fructe, de ce nu este considerat sănătos? Mai mulți experți explică – analiză Huffington Post / Care sunt cele mai potrivite sortimente 16 aprilie Redacția 0 comentarii
Rozmarinul este planta numărul 1 care trebuie inclusă în dietă pentru a diminua inflamația – dietetician / Ar putea ajuta la neutralizarea radicalilor liberi și la reducerea stresului oxidativ 16 aprilie Redacția 0 comentarii
STUDIU Înlocuirea zahărului cu îndulcitori poate ajuta la menținerea pierderii în greutate fără a crește riscul de boală / OMS avertizase că indulcitorii artificiali cresc riscul de afecțiuni cronice 15 aprilie Redacția 0 comentarii
Multe branduri de cafea decofeinizată ar putea fi nesigure pentru consumul uman / În multe cazuri, în proces este folosită clorură de metilen, substanță folosită inclusiv la îndepărtarea vopselei 15 aprilie Valentin Bora 0 comentarii
Alimente care combat inflamația, potrivit unui specialist de la Harvard / Consumarea acestora ajută la slăbit 15 aprilie Redacția 2 comentarii
Experții spun ce se întâmplă, pe termen scurt și lung, cu organismul oamenilor care consumă băuturi carbogazoase în fiecare zi / Strategii pentru a te îndepărta de ele 15 aprilie Redacția 1 comentarii
11 alimente foarte sănătoase pe care nu le mănâncă „aproape nimeni”, în ciuda faimei lor, potrivit unei specialiste / Varza de Bruxelles are „un gust necomestibil”, iar tofu „niciodată nu devine mai bun” 15 aprilie Ioan Radu 3 comentarii
Cercetători: Lupta împotriva demenţei ar trebui să înceapă la 40 de ani / O dietă alimentară mai hrănitoare ajută la combaterea acestor boli 14 aprilie Redacția 0 comentarii
Un nou studiu arată de câte fibre alimentare ai nevoie pentru a reduce tensiunea arterială / Femeile trebuie să consume mai mult de 28 g pe zi, iar bărbații peste 38 g 14 aprilie Valentin Bora 0 comentarii
EXCLUSIV Dr. Raluca Ghionaru: „Mâncatul compulsiv poate să fie un semn al unei afectări psihice la copil” / Cel puțin 50% dintre copiii cu dureri abdominale funcționale au niveluri ridicate de anxietate 14 aprilie Alexandra Mănăilă 0 comentarii
Vinete modificate genetic pentru a atinge un nivel ridicat de beta-caroten / A fost folosită o genă de la o bacterie 13 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Medic: Mâncatul a devenit pentru mulţi o metodă de evadare şi relaxare / Acest obicei hrăneşte emoţiile, nu stomacul 13 aprilie Redacția 0 comentarii
Dr. Roxana Dumitriu-Stan, medic endocrinolog: „Carnea de pui cu hormoni și antibiotice reprezintă un pericol pentru sănătate” / Studiile oficiale arată că în UE există un număr infim de probe neconforme, iar utilizarea hormonilor e strict interzisă 13 aprilie Alexandra Mănăilă 10 comentarii
Cele mai importante 9 beneficii pentru sănătate pe care le aduc semințele de in / Sunt o sursă excelentă de cupru, implicat în dezvoltarea creierului 12 aprilie Redacția 0 comentarii
Lujerii de hamei, deși costă 1.000 de euro/kg, devin tot mai populari pe piața europeană 12 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Un neurolog dezvăluie cele 5 alimente pe care ar trebui să le mănânci pentru a ține boala Alzheimer departe / Printre acestea se numără „orezul interzis” 12 aprilie Corina Arhip-Rossi 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist, recomandă 5 variante de cine sănătoase pentru cei care țin post / Sunt foarte ușor de făcut 11 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Cum afectează congelarea alimentelor valorile lor nutriționale? / Experții ne explică: Această operațiune poate să conserve nutrienții 11 aprilie Corina Arhip-Rossi 1 comentarii
STUDIU Consumul zilnic de avocado este legat de o dietă mai bună / Nu slăbești, nu te ingrași dar vei mânca mai sănătos 11 aprilie Redacția 0 comentarii
Iaurtul grecesc și skyr sunt cele mai sănătoase tipuri de iaurt, potrivit unui dietetician / Ce trebuie adăugat la ele pentru o masă echilibrată 11 aprilie Redacția 0 comentarii
Tomata mov, obținută cu ajutorul ingineriei genetice, scoasă pe piață, în Statele Unite/Semințele au un succes fulminant în rândul micilor grădinari 11 aprilie George Mănescu 0 comentarii
5 fructe cu conținut mai ridicat de proteine, care te ajută să slăbești / Jackfruit este o „mină de aur” nutritivă, iar altul e un „superstar” al rețelelor sociale 10 aprilie Redacția 0 comentarii
Alimentele care conțin postbiotice (diferite de pre/probiotice), elemente importante pentru sănătatea intestinului / Aveți nevoie să luați suplimente? / Experții își spun părerea 10 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Mai puține vomitoxine în cerealele pentru micul dejun / Comisia Europeană a scăzut nivelurile maxime admise 10 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist, despre făinurile alternative: Ca proprietăți nutritive, cele mai sănătoase sunt cele din nuci și semințe / Ce dezavantaje au aceste produse lăudate? 10 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Cu ce putem să înlocuim sarea pentru a păstra savoarea mâncărurilor și care sunt semnele că am consumat prea mult sodiu / Mai puțină sare, un risc în minus de moarte prematură, confirmă un studiu nou 9 aprilie Redacția 1 comentarii
STUDIU Dieta MIND poate ajuta la încetinirea îmbătrânirii și la scăderea riscului de demență / Antioxidanții din alimente colorate precum fructele de pădure, frunzele verzi, broccoli și fasolea neagră neutralizează radicalii liberi 9 aprilie Redacția 0 comentarii
Patru condimente care îți pot îmbunătăți sănătatea inimii / Aceste ingrediente sunt bogate în antioxidanți și pot reduce nevoia de zahăr sau sare 9 aprilie Redacția 2 comentarii
EXCLUSIV Sunt sau nu fructele de mare de post? / Oficial BOR: sunt departe de a fi o necesitate 9 aprilie Cosmin Dragomir 1 comentarii
Consumul de kombucha ar putea imita efectele benefice ale postului, indică studiile / Poate reduce acumularea de grăsime și duce la scădea nivelului trigliceridelor 9 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Nu există o oră obligatorie pentru micul dejun / Trebuie să fie aceasta principala masă a zilei? 9 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
Beneficiile pâinii de casă cu maia sau Sourdough / De ce este diferită de pâinea cu drojdie din comerț 8 aprilie Redacția 0 comentarii
10 alimente sănătoase bogate în antioxidanți / Acestea țin în frâu radicalii liberi 8 aprilie Redacția 0 comentarii
Sucul de portocale: Bun sau „rău”? / Experți: Când vine vorba de portocală sfatul este: mâncați-o, nu o beți! 8 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Tratamente pentru constipație pe care le poți încerca acasă, înainte să ajungi la medic și laxative / Alimentele care pot rezolva problema 8 aprilie Redacția 1 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: De ce e mai greu după 40 de ani? / Clientă: „Eu am așa o viață bună că n-am cum să fiu altfel decât grasă” 8 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
STUDIU Consumul a mai mult de 12 ouă pe săptămână nu are impact asupra nivelului de colesterol / Cum s-a ajuns la această concluzie? 7 aprilie Redacția 1 comentarii
Consumul zilnic de carne și alimente procesate, asociat cu dezvoltarea bolii Alzheimer – studiu 6 aprilie Redacția 1 comentarii
Premieră mondială în industria laptelui: o companie din Australia vinde lapte obținut de la vaci ale căror emisii de metan au fost reduse cu 25%, datorită hrănirii cu alge marine 6 aprilie George Mănescu 0 comentarii
Tania Fântână, nutriționist: Câteva cuvinte despre cântare și cântărire / Am avut experiențe bizare cu oameni pe cântar, care insistau să-și dea și lenjeria intimă jos / Care-i treaba cu dispozitivele smart? 6 aprilie Tania Fântână 1 comentarii
STUDIU Oamenii de știință au descoperit că persoanele care trăiesc în zonele urbane sunt din ce în ce mai puțin capabile să digere fibrele 6 aprilie Redacția 0 comentarii
Cum te pot ajuta fulgii de ovăz să slăbești / “Oatzempic”, o tendință virală de pe TikTok, îi promovează ca fiind un truc pentru pierderea în greutate / Care este părerea experților 5 aprilie Redacția 0 comentarii
Chimichurri. Acest sos super-ușor merge bine cu fripturile făcute în sânge pe grătar / Rețetă de primăvară 5 aprilie Redacția 0 comentarii