7 alimente care îți pot reduce nivelul grăsimilor din sânge/ Avocado, merele și perele, fasolea și lintea și ovăzul, toate pot contribui la reducerea nivelului de colesterol

avocado mereBUN Sursa foto: Pexels

Colesterolul este un tip de grăsime din sângele tău cu rol important în metabolism. Corpul tău are nevoie de niște colesterol pentru a funcționa corect, însă aportul prea mare poate crește riscul de boli de inimă, cum ar fi atac de cord și accident vascular cerebral. Iată 7 alimente care scad colesterolul și îmbunătățesc sănătatea inimii, potrivit healthshots.com.

Ovăzul poate ajuta la eliminarea din organism a excesului de colesterol

Să-ți începi ziua cu un castron de fulgi de ovăz este o modalitate simplă și eficientă de a gestiona nivelul ridicat de colesterol. Ovăzul este bogat în fibre solubile numite beta-glucani, un tip de fibre care se leagă de colesterol în tractul digestiv și ajută la eliminarea acestuia din organism. De asemenea, este plin de antioxidanți despre care se știe că reduc inflamația și relaxează arterele, îmbunătățind sănătatea generală a inimii. Ovăzul este, de asemenea, benefic pentru persoanele cu diabet și pentru cei care încearcă să slăbească.

Peștele gras poate crește nivelul colesterolului bun din organism

Peștii grasi precum somonul, macroul și sardinele sunt plini de acizi grași Omega-3, despre care se știe că reduc nivelul de trigliceride din sânge, scad inflamația și îmbunătățesc sănătatea generală a inimii. Acizii grași Omega-3 pot crește, de asemenea, colesterolul HDL (bun), care ajută la eliminarea excesului de colesterol din sânge. Încercați să includeți pește gras în dietă de cel puțin două până la trei ori pe săptămână.

Vezi detalii

Oleaginoasele ajută inima și scad colesterolul

Oleaginoasele sunt gustări sănătoase pentru inimă care pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol. S-a demonstrat că migdalele, nucile și fisticul, în special, scad colesterolul LDL (rău) și îmbunătățesc sănătatea vaselor de sânge. Oleaginoasele sunt bogate în grăsimi nesaturate, fibre și steroli vegetali, care lucrează împreună pentru a reduce colesterolul. Țineți cont de mărimea porțiilor, deoarece oleaginoasele sunt bogate în calorii. O mână (aproximativ 28 g) pe zi este suficientă pentru a susține sănătatea inimii.

Fasolea și lintea sunt esențiale pentru reducerea colesterolului rău

Fasolea și lintea sunt surse excelente de fibre solubile, care sunt esențiale pentru scăderea colesterolului LDL (rău). De asemenea, conțin proteine ​​pe bază de plante și pot fi folosite ca o alternativă sănătoasă la carne. Consumul regulat de fasole, linte, năut și mazăre a fost asociat cu scăderea nivelului de colesterol și îmbunătățirea sănătății inimii. Încorporarea lor în supe, tocănițe și salate poate fi o modalitate ușoară de a vă menține nivelul de colesterol în limite normale.

Uleiul de măsline ajută la echilibrul general al colesterolului

Uleiul de măsline, în special uleiul de măsline extravirgin, este un element de bază al dietei mediteraneene și a fost mult timp asociat cu sănătatea inimii. Este bogat în grăsimi mononesaturate, care ajută la scăderea colesterolului LDL (rău) și la îmbunătățirea echilibrului general al colesterolului. Antioxidanții din uleiul de măsline, cum ar fi polifenolii, oferă, de asemenea, beneficii antiinflamatorii, susținând și mai mult sănătatea inimii. Utilizați ulei de măsline în sosurile pentru salate, gătiți sau puneți peste legume, pentru a gestiona nivelul de colesterol.

Avocado poate ajuta la creșterea colesterolului bun și la reducerea celui rău

Avocado este un aliment de mare forță, când vine vorba de sănătatea inimii. Bogate în grăsimi mononesaturate, care pot scădea colesterolul LDL (rău) în timp ce cresc colesterolul HDL (bun). În plus, avocado este o sursă bună de fibre, care ajută la reducerea nivelului de colesterol prin faptul că ele îl absorb și se elimină împreună. Puteți consuma avocado cu pâine prăjită, în smoothie-uri, salată de quinoa etc. Dacă pur și simplu vă place gustul de avocado, îl puteți consuma ca atare sau cu niște piper negru.

Merele și perele conțin pectină, un tip de fibră ce reduce colsterolul rău

Atât merele, cât și perele sunt bogate în pectină, un tip de fibre solubile ce contribuie la reducerea colesterolului LDL (rău). Conținutul ridicat de fibre al acestor fructe ajută la prevenirea absorbției colesterolului în sânge. În plus, merele și perele sunt pline de antioxidanți, care pot susține sănătatea inimii prin reducerea inflamației. A consuma unul sau două mere sau pere pe zi poate fi o modalitate simplă și gustoasă de a reduce nivelul colesterolului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *