Florin Barbu, ministrul Agriculturii, nu este de acord cu închiderea hipermarketurilor în weekend: „În timpul săptămânii toată lumea muncește. Nu pot să vă oblig când să vă faceți cumpărăturile”

hipermarketuri, ciolacu, weekend, inchidere Sursa foto: Pexels

Ministrul Agriculturii Florin Barbu nu este de acord cu propunerea ca hipermarketurile să fie închise sâmbăta și duminica pentru a avantaja micii retaileri. „Timpul dumneavoastră liber acela este, în weekend. În timpul săptămânii toată lumea muncește, toată lumea are probleme”, a susținut ministrul Agriculturii la Prima TV, transmite News.ro.

„Am avut o discuție la guvern cu micii retaileri, au avut solicitarea aceasta de a fi închise în weekend, sâmbăta şi duminica, aceste magazine. Micii retailer sunt procesatorii români care au și magazine de desfacere. Scăderea vânzărilor la magazinele mici este foarte mare în perioada de weekend. Foarte mulţi români muncesc în timpul săptămânii și în wekeend merg și se relaxează, se duc în mall, în mall este și câte un supermarket, deci fac şi cumpărăturile. Eu nu cred că pot, ca ministru al Agriculturii, să vă oblig pe dumneavoastră când să vă faceți cumpărăturile. Timpul dumneavoastră liber acela este, în weekend. În timpul săptămânii toată lumea muncește, toată lumea are probleme. Dacă am face un sondaj, nici românii n-ar fi de acord. În timpul săptămânii, foarte mulți oameni merg la muncă, au un timp foarte scurt de a merge la cumpărături. Sâmbăta și duminica ies cu copiii, merg la cumpărături, se recreează şi alte lucruri”, a explicat ministrul Agriculturii la Prima TV.

Întrebat dacă, în concluzie, va fi modificat programul de funcționare pentru hipermarketuri, Florin Barbu a răspuns: „Nu sunt de acord cu lucrul acesta. Din punctul meu de vedere, eu nu sunt de acord cu acest aspect”.

Cât despre statele europene în care marile lanțuri de magazine sunt închise în weekend, Florin Barbu a spus: „Am fost în zona de Franța. Cred că duminica după ora 13.00 erau închise, dar sâmbăta erau deschise”.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că a dat spre analiză propunerea privind eventuala închidere a supermarketurilor în weekend, pentru a vedea care este impactul unei astfel de propuneri. Liderul PSD a mai spus că o decizie în acest sens „nu este una ușoară”.

Sursa foto: Pexels

Comentarii

  1. In timpul saptaminii romanii muncesc pe salariul minim pe economie pina la orele 18-20 . Casa ii imbuibe pe angajatori si sa produca PIB ( cu care sa se laude guvernantul tilhar ) . De aceea nu are timp ( in viziunea unui ministru ce isi bate joc de romani ) cetateanul roman sa faca cumparaturi in timpul saptaminii . Sa curga abundenta ( mai ales importata de firmele clasei politice ) . Asta le place chiar romanilor needucati .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *