Fajitas este una dintre rețetele cel mai ușor de gătit. Inițial, în Mexic, se făcea din resturile de carne de vită, care rămâneau de la grătar, dar pe măsură ce a devenit tot mai populară se face cu orice fel de carne, cu creveți sau cu legume.
Eu am să vă dau rețeta mea. E o mâncărică gustoasă, ce se poate pune într-o tortilla pe care o cumpărați de la supermarket (e comod de luat și la pachet) sau o puteți mânca pe farfurie, normal.
Ingrediente:
- un piept de pui tăiat în bucățele mici;
- jumătate de ardei roșu, jumătate de ardei verde;
- o ceapă;
- un cățel de usturoi;
- un borcan mic de fasole roșie;
- o jumătate de conservă de porumb;
- câteva linguri de ulei;
- sare, piper, boia dulce, chilli sau un ardei iute, coajă rasă de lime, chimion, coriandru verde sau uscat sau un amestec gata preparat de condimente mexicane.
Se taie ceapa și ardeii în fâșii subțiri, usturoiul mărunt. Se pune ceapa la călit în ulei (eu am pus de măsline) împreună cu bucățelele de pui, când sunt puțin rumenite se adaugă usturoiul și ulterior ardeii și condimentele. Când puiul e fiert puneți conserva de fasole și pe cea de porumb, mai fierbeți unul, două minute și stingeți focul. Dacă aveți coriandru proaspăt, tocați-l mărunt și adăugați-l la sfârșit. Dă o aromă incredibilă.
Încălziți teancul de tortillas la microunde un minut, puneți două-trei linguri de fajitas și împachetați strângând bine ca să nu curgă ingredientele. Îi puteți adăuga dupa gust sos roșii (ketchup), smântână, sos de avocado (guacamole).
Poftă bună!