EXCLUSIV Sondaj: Românii consideră că Grecia și Turcia sunt cele mai atractive țări din punct de vedere culinar / 62% alocă 25-50% din buget mâncării în vacanță / Ce fac respondenții cu animalele de companie când pleacă în concediu?

destinatie-pisica

Grecia și Turcia sunt cele mai atractive țări din punct de vedere culinar pentru românii care au participat la un sondaj realizat de CIRA la comanda G4Food. Aceste destinații fac parte, de altfel, alături de Bulgaria, din top trei state în care merg românii în concediu vara.

Cele două țări au fost la egalitate pe prima poziție, ambele fiind indicate de 26% dintre respondenți. Pe locul doi, în clasamentul statelor considerate atractive din punct de vedere culinar de către români, s-a situat Italia (21%), iar pe trei, la mare distanță, Spania (9%).

sondaj, romani, mancare, grecia

Potrivit unui sondaj realizat în vara anului trecut de CEC Bank la comanda FinZoom.ro, peste 53% dintre românii care și-au petrecut concediul în străinătate au ales ca destinație țari precum Grecia, Bulgaria și Turcia, transmite Știri de Cluj.

Sondajul realizat de CIRA pentru G4Food arată că 62% dintre români alocă între 25 și 50% din bugetul de vacanță mâncării. Totodată, 21% dintre respondenți alocă mai puțin de 25%, iar 17% rezervă pentru alimente peste 50% din fonduri.

sondaj, romani, mancare, grecia

Cercetarea mai arată că 74% dintre românii aflați în vacanță în străinătate caută preparate din țara respectivă atunci când intră într-un restaurant. Restul de 26% se orientează către bucătăria internațională.

Cei 43% dintre respondenți care au animal de companie au spus ce fac cu acesta când pleacă în vacanță vara. Majoritatea (36%) au transmis că îl lasă în grija familiei/vecinilor, iar 3% îl duc la un hotel de animale. Totodată, 4% dintre respondenți iau animalul de companie cu ei în concediu.

sondaj, romani, mancare, grecia

Sondajul, reprezentativ la nivel național, a fost realizat telefonic, în luna aprilie, pe un eșantion de 1.000 de respondenți cu vârstă mai mare de 18 ani. Marja de eroare este de +/- 3,1%.

Sursa foto: Pixabay (colaj G4Food)

Citește și: Sondaj: Majoritatea românilor care pleacă în concediu vara iau masa pe traseu, în restaurante, patiserii sau benzinării / Experiența culinară, importantă în alegerea destinației turistice

Comentarii

  1. Pai e lgic, pentru ca majoritatea mancarurilor “romanesti”, de acolo se trag, sarma, ciorba, mititei, kaschkaval, telemea, urda, musaca, ghiveci, etc….unele isi mai originea in Serbia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *