Enchilada cu fasole neagră, mâncarea perfectă într-o singură cratiță/Rețeta cu care nu vei da greș niciodată

fasole neagra, tortilla, tortilla de porumb Sursa foto: Morgan Hunt Glaze

Enchiladas reprezintă combinația perfectă de tortilla, carne, brânză și sos și simbolul unei mese tradiționale mexicane. Ceea ce vă prezentăm este o versiune ușoară de enchilada cu fasole neagră ce are nevoie de o singură tigaie. Avantajul acestei variante este acela că, pentru a o prepara, nu mai trebuie să umpli și să rulezi tortilla de porumb, arată Eating Well.

Se folosește un sos enchilada ușor pentru a menține nivelul de condimente potrivit, dar dacă preferați mai picant, puteți folosi sosului enchilada mediu sau iute care va adăuga un plus de savoare preparatului.

Enchilada cu fasole neagră este perfectă pentru o cină altfel. Boabele de fasole neagră cremoase sunt echilibrate de porumbul dulce și suculent. Pudra de chili, paprika și chimenul aduc note afumate care se adaugă la iuțeala subtilă a ardeiului poblano. Iar cheddar-ul fondant este completat de ceapa verde proaspătă, ridichi și coriandru. Această masă vegetariană bogată în proteine și fibre este sățioasă și perfectă pentru nopțile ocupate din timpul săptămânii.

Dacă vă place picant, folosiți sos enchilada verde sau ceva și mai picant. Și puteți folosi un pachet de condimente pentru taco în locul condimentelor individuale pe care le solicită rețeta. Dar este posibil să aibă mult sodiu, așa că țineți cont de asta.

Puteți folosi orice fel de tigaie rezistentă la cuptor. O tigaie din fontă este întotdeauna o opțiune bună, deoarece este antiaderentă, reține bine căldura și poate trece de la aragaz la cuptor fără griji.

Garnitura include ridichi, ceapă verde, coriandru și smântână, dar ați putea, de asemenea, să adăugați în tigaie felii de roșii, avocado, jalapeño murat și ceapă roșie murată.

Ingrediente

2 linguri de ulei de măsline extravirgin

1 ardei poblano mare, tocat

1 ceapă albă, tocată

1 cană boabe de porumb proaspăt sau porumb congelat, care terbuie lăsat să se decongeleze

2 căței mari de usturoi, tăiați mărunt

1 cutie de fasole neagră fără adaos de sare, clătită

1 cutie de sos enchilada roșu ușor

2 lingurițe de pudră de chili

1 linguriță de chimen măcinat

½ linguriță paprika afumată

¼ linguriță sare

5 tortilla de porumb, tăiate în două și în fâșii de 1 inch

¾ cană de brânză Cheddar rasă și ascuțită

¼ cană ridichi feliate subțire

1 ceapă mare, feliată

¼ cană frunze proaspete de coriandru, tocate grosier

¼ cană smântână

Bucăți de lime pentru servire (opțional)

Preîncălziți cuptorul la grill și așezați grătarul în poziția a treia de sus. Se încălzește uleiul într-o tigaie rezistentă la cuptor, la foc mediu. Adăugați ardeiul poblano, ceapa și porumbul. Gătiți, amestecând ocazional, până se înmoaie, aproximativ 10 minute. Adăugați usturoiul. Gătiți, amestecând constant, până se parfumează, aproximativ 1 minut. Apoi îndepărtați de pe foc.

amestecă cu fasolea, sosul enchilada, pudra de chili, chimenul, paprika și sarea. Se pliază fâșiile de tortilla și se rup în bucăți, apoi se combină uniform cu celelalte igrediente și se presară cu Cheddar. Se prăjește până când brânza este topită, aproximativ 3 minute. Acoperiți cu ridichi, ceapă verde, coriandru și smântână. Se poate servi cu felii de lime.

Valoare nutritivă pentru o porție

Aproximativ o cană din acest preparat conține:

Calorii 266,

Grăsimi 13g,

Grăsimi saturate 5g,

Colesterol 21mg,

Carbohidrați 28g,

Zaharuri totale 4g,

Zaharuri adăugate 0g,

Proteine 9g,

Fibre 6g,

Sodiu 488mg,

Potasiu 365mg

Beneficiile fasolei negre

Fasolea neagră este bogată în fibre, proteine vegetale și antioxidanți. Are un indice glicemic scăzut, cu carbohidrați complecși care oferă energie. Fibrele speciale din fasolea neagră sunt un amidon rezistent care creează acizi grași cu lanț scurt și contribuie la sănătatea intestinului și la reducerea inflamațiilor. Conservele de fasole neagră pot conține sodiu inutil, așa că alegeți o variantă fără adaos de sare și clătiți-o bine sub jet de apă.

Sosul enchilada este un amestec de ardei iute, usturoi, ceapă, roșii și condimente, sănătos pentru inimă și bogat în antioxidanți. Vitamina C din sosul enchilada vă va ajuta organismul să absoarbă mai bine fierul din fasolea neagră.

Tortilla de porumb se face prin măcinarea porumbului uscat. Acest lucru înseamnă că tortilla de porumb conține fibre sănătoase pentru intestine. Căutați tortilla din porumb care au ingrediente minime – doar porumb, sare și apă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Morgan Hunt Glaze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *