Economedia – Liviu Dobre, Agricover: „Agricultura de mâine, nu de poimâine, este tehnologizată și digitală”

agricultura, interviu, agribusiness, economedia Sursa foto: Pexels

Cuvintele-cheie care descriu sectorul agricol românesc din prezent sunt „schimbare” și „transformare”. Fermierii trebuie să jongleze cu adaptarea la modificările climatice, cu conformarea la noile metodologii și reglementări legate de sustenabilitate, dar și să facă față necesităților crescute de investiții în tehnologii care asigură sau sporesc eficiența fermelor, a susținut Liviu Dobre, CEO Agricover Holding, cel mai mare distribuitor de inputuri agricole din România, într-un interviu acordat pentru Economedia.

În acest sens, se observă faptul că, în cazul fermierilor mari, adoptarea noilor tehnologii pentru agricultura de precizie este un fenomen din ce în ce mai frecvent. CEO-ul Agricover se referă la fermierii care „dețin suprafețe mari, sunt activi în piață și au performanțe aliniate cu fermele europene.”

3 direcții ale provocărilor cu care se confruntă fermierii

Prima este cea a schimbărilor climatice, deoarece impun forțat modificarea inputurilor, a soiurilor de plante alese și a metodologiilor aplicate atât din perspectiva adaptării la condițiile climei, cât și din cea a promovării sustenabilității.

A doua se referă la nevoia de noi tehnologii – „nu în mod generic, ci unele care să facă posibile măsurile de sustenabilitate și care să crească eficiența, de la economia de combustibil sau de apă și până la aplicarea țintită a fertilizatorilor pe parcele, spune reprezentantul Agricover.”

A treia: nevoia de a aduce noi specialiști în ferme, care să asigure schimbul de generații necesar pentru adaptarea rapidă la noile moduri de a face agricultură.

Digitalizare pentru agricultura viitorului

„Dezvoltăm acum proiecte de digitalizare a procesului de recrutare și vom trece la o versiune actualizată a soluțiilor CRM la nivelul întregului grup, cu funcționalități extinse”, afirmă CEO-ul.

„Agricultura de mâine, nu de poimâine, este tehnologizată și digitală” susține Liviu Dobre, cu mențiunea că aceste procese sunt deja în derulare. Agricultura serioasă, care participă la piață, are nevoie de tehnologizare, fapt pentru care Agricover a dezvoltat produse și servicii precum platforma de agricultură digitală CROP360, care facilitează monitorizarea culturilor și intervențiile de precizie asupra acestora. Mai mult, „anticipând viitorul agriculturii autonome și inteligente”, Agricover distribuie drone care permit monitorizarea culturilor și realizează diverse lucrări

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *