Doi copii şi părinţii lor au ajuns la spitalul din Botoşani, după ce au consumat ciuperci culese din pădure

ciuperci pixabay foto: pixabay.com@nidan

Sezonul ciupercilor a început, dar, odată cu el, au apărut și numeroase cazuri de intoxicații. Mulți dintre cei care culeg ciuperci din pădure nu știu să facă diferența între soiurile comestibile și cele otrăvitoare, ceea ce duce la probleme grave de sănătate, conform știri.botosani.ro.

Un astfel de caz a fost înregistrat recent la spitalul din Botoșani, unde o familie cu doi copii a fost internată de urgență din cauza unei intoxicații cu ciuperci. Deși starea celor patru membri era destul de gravă la momentul prezentării la spital, tratamentul administrat a dus la ameliorarea simptomelor. Conform observatornews.ro, familia a consumat ciuperci culese din pădure.

Numărul cazurilor de intoxicații cu ciuperci este în creștere alarmantă. Doar în județul Botoșani, s-au înregistrat 15 cazuri similare, iar în Iași, în weekend-ul trecut, au fost raportate alte 5 cazuri. Majoritatea celor afectați fie au cules ciupercile din pădure pe cont propriu, fie le-au achiziționat din piață de la persoane care susțineau că știu ce au cules.

Medicii avertizează populația să nu mai culeagă ciuperci din pădure și să evite cumpărarea lor de la surse neautorizate. Se întâmplă de foarte multe ori să fie confundate sau unele ciuperci să fie compromise pentru că au stat lângă cele care sunt otrăvitoare.

Deși, din fericire, în acest moment nu s-au înregistrat decese, intoxicațiile cu anumite tipuri de ciuperci pot provoca simptome grave, care în unele cazuri pot duce la deces.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *