Curry de spanac și brânză / Iubesc Palak Paneer, această mâncare delicioasă din nordul Indiei

spanac cu branza, palak paneer Sursa Foto: Food.com

“Această mâncare delicioasă de spanac și brânză provine din nordul Indiei, patria paneerului, o brânză proaspătă din lapte de vacă asemănătoare ricotta. Este vândută lângă feta și haloumi în supermarketuri, oricare dintre aceste două brânzeturi poate înlocui paneerul aici, dar rezultatele nu vor fi exact aceleași. Când am făcut acest lucru, am folosit o feta moale, care s-a topit în spanac și mi-a oferit cel mai cremos și bogat curry pe care vi-l puteți imagina. De asemenea, am mărit cantitatea de garam masala, pentru a obține un rezultat mai picant, și am sărat niște creveți în usturoi și unt, pe care i-am servit cu curry, ne-am bucurat de o masă excelentă! Rețeta este preluată din Australian Womens Weekly, New Curries” – Food.com

Timp de preparare: 30 min

Ingrediente: 10

Porții: 2 – 4

Pașii de urmat:

  • Încălziți uleiul într-o tigaie mare; gătiți condimentele, ceapa și usturoiul, amestecând, până când ceapa se înmoaie.
  • Adăugați sucul de lămâie și spanacul: gătiți, amestecând, până se călesc.
  • Se amestecă sau se prelucrează amestecul de spanac până la omogenizare, se întoarce în tigaie, se amestecă cu smântână.
  • Adăugați paneerul, gătiți la foc mic, neacoperit, amestecând din când în când, aproximativ 5 minute sau până când este bine încălzit.
  • Se servește pe orez aburit.

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei vegetal
  • 1 linguriță semințe de chimen
  • 1 linguriță semințe de schinduf
  • 2 lingurițe garam masala
  • 1 ceapă mare, tăiată mărunt (200 gr)
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 500 g spanac, curățat și tăiat grosier
  • 180 ml smântână
  • 200 g brânză paneer, tăiată în bucăți de 2 cm (Paneer este așa-numita “Cottage Cheese” a indienilor, adică brânza obtinută în casă)

 

 

Sursa Foto: Food.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *