Fie că e vorba de lipii, fie că e vorba de clătite în care să adăugăm ceva salată, fie că e vorba legume sub orice formă, crude sau gătite, avem nevoie de un dressing. Varianta cea mai simplă și la îndemână rămâne întotdeauna dressingul din iaurt, pentru că: dă mereu o notă de fresh, este o bază cât se poate de dietetică și sănătoasă, și în același timp neutră, care se poate aromatiza după bunul plac.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Mai jos, câteva idei, pornind de la dressingul clasic de iaurt pentru salată.
Dressing de iaurt simplu
125 g iaurt simplu
sucul de la jumătate de lămâie (opțional și coajă rasă)
10 g ulei de măsline
praf de usturoi (sau usturoi crud foarte puțin, ras cât mai fin)
sare
Cel mai simplu este să amestecăm toate ingredientele într-un borcan cu capac etanș sau sticlă similară, agitând bine.
Păstrăm la frigider până când îl folosim, maxim 2-3 zile.
Procedeul și condițiile de conservare sunt valabile pentru toate versiunile – confirmarea că este un preparat foarte simplu.
Dressing din iaurt cu ierburi aromatice
125 g iaurt simplu
10 g ulei de măsline
sare
sucul de la jumătate de lămâie
ierburi aromatice tăiate foarte mărunt, combinație la alegere: chives sau ceapă verde proaspătă, pătrunjel, cimbru, busuioc, mărar etc
Dressing de iaurt cu ardei iute și curcuma
125 g iaurt simplu
10 g ulei de măsline
sare
paprika iute
curcuma
Dressing de iaurt și maioneză
125 g iaurt simplu
30 g maioneză
10 g ulei de măsline
sare
O variantă a acestuia din urmă este muștar în loc de maioneză, sau chiar în combinație.