Cum să previi arsurile de congelare / Câteva sfaturi care te vor ajuta să reduci risipa alimentară / Cât rezistă diferite alimente în congelator

Cum să eviți arsurile de congelare la produsele tale Foto: Dreamstime

Congelatorul poate fi unul dintre cele mai utile electrocasnice din bucătărie, economisind timp și bani, atâta timp cât știi să congelezi alimentele corect. Dar arsurile de congelare poate afecta alimentele perfect bune, transformându-le din ingrediente minunate în risipă înainte să îți dai seama. Iată cum să previi arsura de congelator, astfel încât alimentele să fie la fel de bune la scoaterea din congelator cum erau când le-ai pus, arată eatingwell.

Ce este arsura de congelator

Arsura de congelator apare atunci când suprafața alimentelor este expusă aerului rece din congelator pentru o perioadă lungă de timp. Acest proces elimină umezeala, lăsând în urmă cristale de gheață și decolorări. Deși consumul alimentelor cu arsuri de congelator nu îți va face rău, textura și gustul sunt afectate.

Cum să previi arsura de congelator

Împachetează alimentele bine

Pentru a minimiza contactul direct dintre alimente și aerul rece, cel mai bun mod de a preveni arsura de congelator este să le înfășori într-un strat protector de plastic, folie de aluminiu sau ambele. Un aparat de vidat este cea mai eficientă opțiune pentru depozitarea alimentelor precum carnea sau legumele rezistente, care nu vor fi zdrobite în timpul procesului de îndepărtare a aerului din pungă. Pentru alimentele mai delicate sau lichide, umple pungi de silicon sigilabile pentru alimente sau pungi de plastic speciale pentru congelator cât mai mult posibil, apoi presează ușor aerul rămas. Pentru produse de panificație sau pâine, împachetează-le într-un strat de folie alimentară, apoi strânge-le bine într-un strat de folie de aluminiu.

Congelează rapid

Asigură-te că congelatorul funcționează la capacitate maximă. Un termometru ar trebui să indice -18°C. Un congelator mai cald va încetini procesul de congelare și s-ar putea să nu păstreze alimentele înghețate corect. Asigură-te că alimentele sunt la temperatura camerei sau mai reci înainte de a le pune în congelator. Așază articolele împachetate într-un singur strat pe o tavă de copt pentru a le ajuta să înghețe complet și rapid. Stivuirea alimentelor sau supraîncărcarea congelatorului poate încetini procesul. Totuși, după ce alimentele sunt complet congelate, le poți stivui pentru a economisi spațiu.

Consumă-le la timp

Indiferent cât de bine le împachetezi, cu cât un aliment stă mai mult timp în congelator, cu atât crește riscul de a dezvolta arsuri de congelator. De aceea, deși nu trebuie să le dezgheți și să le consumi imediat, alimentele congelate nu pot fi păstrate acolo pentru totdeauna. Etichetează toate alimentele cu cantitățile și data congelării, astfel încât să știi exact ce ai în congelator și când trebuie să le consumi.

Cât rezistă anumite alimente la congelator

  • Bacon și mezeluri: 1-2 luni
  • Supe, tocănițe și caserole: 2-3 luni
  • Carne tocată: 3-4 luni
  • Fructe de mare: 4-6 luni
  • Bucăți întregi de carne și carne de pasăre: 6-9 luni
  • Legume și fructe: 8-12 luni

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *