Cum poți folosi zațul de cafea pentru un „cold brew” ieftin și ușor de făcut acasă 

cafea rece sursa foto: Unsplash/ Demi DeHerrera

Cafeaua preparată la rece este scumpă de cumpărat pentru că necesită timp pentru a fi preparată, dar este ieftină și ușor de făcut acasă, scrie The Guardian.

Infuzie la rece de cafea „reciclată”

Dacă vă place cafeaua rece, aceasta este o modalitate excelentă de a prepara ceașca perfectă. Cine nu ar vrea să aibă în frigider o infuzie rece și fină, gata de a fi turnată peste gheață, mai ales atunci când nu te costă aproape nimic?

Folosiți zațul uzat de la filtru sau de la espressor (poate fi păstrat în frigider până la cinci zile, până când aveți suficient) sau apelați la un magazin local de cafea. Zațul poate fi păstrat chiar în congelator, pe termen practic nelimitat. Alternativ, uscați-l pe o tavă la soare și păstrați-l într-un borcan.

Se prepară  câte 3-4 cești.

Ingrediente necesare: 

  • 350 g zaț de cafea folosit
  • Îndulcitor (de exemplu, sirop de agave, miere, sirop de zahăr), după gust (opțional)
  • Lapte sau alternativă pe bază de plante, după gust (opțional)

Mod de preparare:

Măsurați zațul de cafea folosit într-un bol din sticlă sau ceramică, apoi amestecați cu un litru de apă (în mod ideal filtrată); dacă vă place cafeaua dulce, adăugați un îndulcitor lichid cu gust.

Acoperiți bine bolul, puneți-l în frigider și lăsați-l la infuzat timp de 16-18 ore. Strecurați amestecul printr-un filtru de cafea, muselină sau sită în borcane de depozitare curate – folosiți un polonic sau un urcior pentru a evita vărsarea. Se sigilează și se păstrează la frigider timp de până la o săptămână.

Serviți infuzia rece ca atare, direct din frigider sau cu gheață, cu laptele preferat sau cu o alternativă pe bază de plante, totul după gust.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

sursa foto: Unsplash/ Demi DeHerrera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *