Consumul de pește mic te poate ajuta să trăiești mai mult, potrivit unui nou studiu din Japonia

consum, pesdte mic, studiu, japonia Capelin (Sursa foto: Pixabay/Irenna_____)

Peștele poate fi o parte importantă a unei diete echilibrate, iar un nou studiu din Japonia evidențiază beneficiile peștilor mici în mod special. Conservele de pește, precum sardinele, au crescut în popularitate în ultimii ani, iar cercetătorii și-au propus să examineze modul în care consumul de pește mic ne poate afecta sănătatea, transmite Men’s Journal.

Studiul, publicat în revista Public Health Nutrition, a urmărit peste 80.000 de participanți cu vârste cuprinse între 35 și 69 de ani, timp de 9 ani în medie. Obiectivul a fost de a vedea cum consumul de pește mic, care în mesele japoneze include specii precum peștele alb, capelinul de Atlantic, șalăul japonez și sardinele mici uscate, poate afecta mortalitatea în general, precum și mortalitatea legată de cancer.

În cele din urmă, echipa a constatat că „aportul de pește mic a fost asociat în mod semnificativ din punct de vedere statistic și invers cu riscul de mortalitate din toate cauzele și de cancer la femei”. Interesant este că rezultatele s-au menținut doar în cazul femeilor, deoarece „nu s-a observat nicio asociere semnificativă din punct de vedere statistic la bărbați”.

Citește și Un chef din insula grecească Icaria, unde oamenii ajung frecvent să trăiască 100 de ani, împărtășește 2 rețete pentru longevitate

Autorul principal al studiului, Dr. Chinatsu Kasahara, a explicat că nu au existat multe studii centrate pe efectele peștilor mici asupra sănătății. „Am fost interesată de acest subiect pentru că am avut obiceiul de a mânca pește mic încă din copilărie”, a spus ea, potrivit MedicalXpress. „Acum îmi hrănesc copiii cu aceste alimente”, a mai adăugat Kasahara.

Kasahara a continuat să împărtășească de ce crede că acești pești au avut un impact pozitiv asupra sănătății participanților la studiu.

„Peștii mici sunt ușor de mâncat pentru toată lumea și pot fi consumați întregi, inclusiv capul, oasele și organele. Nutrienții și substanțele fiziologic active unice pentru peștii mici ar putea contribui la menținerea unei bune stări de sănătate”, a spus ea. „Relația inversă dintre aportul de pește mic și riscul de mortalitate la femei subliniază importanța acestor alimente bogate în nutrienți în dieta oamenilor”, a explicat Kasahara.

Co-autorul studiului, Takashi Tamura, a împărtășit un sentiment similar și a lăsat ușa deschisă pentru mai multe cercetări în viitor, pentru a explora mai în profunzime acest fenomen. „Bănuim că aportul de pește mic oriunde s-ar putea dezvălui ca o modalitate de a prelungi speranța de viață”, a spus Tamura.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Capelin (Sursa foto: Pixabay/Irenna_____)

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *