Consumul de guava poate ajuta la scăderea colesterolului ridicat

guava, colesterol, fruct Guava

Milioane de adulți au colesterolul ridicat, iar această situație îi face mai expuși la bolile de inimă și crește, în cazul lor, riscul de accident vascular cerebral.

Pentru a reduce colesterolul, medicii vă vor spune că trebuie să mâncați sănătos, să evitați grăsimile saturate și trans din alimentație, să creșteți consumul de fibre, să faceți activitate fizică, să nu mai fumați, să limitați consumul de alcool și să slăbiți.

Dar știați că există un fruct tropical care ar putea face minuni pentru nivelul colesterolului dacă este inclus în dieta dumneavoastră? Este vorba despre dulcele și răcoritorul guava, originar din America Centrală, potrivit Healthdigest.com.

CITEȘTE ȘI: STUDIU: Reducerea consumului de alimente care conțin un aminoacid esențial, izoleucina, ar putea mări durata vieții / Șoarecii masculi au trăit cu 33% mai mult

Potrivit unui studiu din 2016, publicat în Journal of Clinical and Diagnostic Research, consumul de pulpă de guava a avut un efect semnificativ și favorabil atât asupra nivelului de lipide, cât și asupra nivelului de zahăr din sânge. Mai exact, au scăzut nivelul de zahăr din sânge, colesterolul total seric, trigliceridele și nivelul de colesterol LDL, crescând totodată nivelul de colesterol HDL. Un studiu mai vechi publicat în American Journal of Cardiology a avut rezultate similare.

Consumul fructului tropical are un efect hipocolesterolemiant (reducerea colesterolului total și a colesterolului LDL) asupra organismului. Pe lângă fibre, guava este plin de antioxidanți, precum vitamina C și vitamina A, dar și de alte substanțe nutritive, precum calciu, fier și potasiu.

Sursa foto: Pixabay/Rierosa222

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *