Clatite americane din dovleac și năut, fără gluten, fără lactoză și fără zahăr, pentru micul dejun sau la pachet. Se pot combina cu brânzeturi dar și cu miere sau dulceață

Mihaela Găneț 4 noiembrie 2 comentarii 19356 vizualizări
clătite fără lactoză, fără gluten și fără zahăr, o idee inedită pentru micul dejun sau la pachet foto: federicafitnesslibrary.it

Când vine anotimpul rece, nimic nu poate fi mai de bun augur pentru ziua care stă să înceapă decât niște clătite calde. Iar dacă sunt și făcute din alimente de sezon și ies cât se poate de aromate, cu atât mai bine. Iată mai jos o rețetă inspirată de pe blogul italian de fitness și stil de viață sănătos federicafitnesslibrary.it: clătite de dovleac și năut.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Sunt clătite mici și mai groase, în stil american, fără gluten, pentru că nu conțin făină de grâu, fără lactoză, pentru că nu conțin lapte, și fără zahăr, pentru că dovleacul este suficient de dulce și nu e nevoie. Se pot combina fie cu alimente dulci, fie sărate.

Ingredienti pentru 4 porții/8 clătite

250 g dovleac copt sau fiert la vapori
75 g făină de năut sau boabe de năut fierte și trecute prin blender
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1/2 lămâie
2 ouă
scorțișoară și nucșoară după gust/ amestec pumpkin spice

Procedeu

Transferăm dovleacul, făina de năut, scorțișoara aromele și ouăle într-un bol și amalgamăm cât mai bine. În cazul în care folosim boabe de năut prefierte, din conservă, dar și dacă nu, putem folosi și un blender sau un mixer vertical, mult mai simplu.

Separat, într-un pahar, amestecăm sucul de la jumătate de lămâie și jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. Amestecăm și lăsăm să stea un minut. Apoi adăugăm acest amestec cu rol de creștere în compoziție și amalgamăm din nou.

Coacem clătitele într-o tigaie antiaderentă timp de circa 1 minut pe fiecare parte, la foc mic.

Le putem servi cu brânzeturi – cel mai bine brânză de vaci cu smântână, ricotta, cottage cheese sau cremă de brânză și, de ce nu, cu iaurt. Dar și cu dulceață, miere sau sirop de arțar. În combinație cu brânzeturi mai uscate, pot deveni și o combinație interesantă pentru prânz. Avem deja toți macronutrienții.

Citește și:

Clătite din făină de hrișcă

Clătite americane din cartof dulce

Clătite din făină de năut

Clătite din făină de ovăz

Clătite din făină de castane

Clătite cu nucă de cocos

Comentarii

  1. Doamna sau domnișoara Mihaela Găneț, a scris articolul de parcă l-ar face tradus cu Google translator, să fie acolo ceva scris să își ia banii… Cum altfel se explică nefericită exprimare: “…amalgamăm cât mai bine”.
    Ce vrea să spună jurnalista care nu le are nici cu bucătăria, nici cu chimia, pentru că amalgamul este un aliaj al mercurului. O fi durut neuronul deconectat de degetul care a apăsat pe tastă…

    • Ce frumos ar fi ca înainte să vedem paiul din ochiul altora să reușim să observăm bârna din cel propriu și personal. Definiția din DEX:
      1. A alia mercurul cu un metal; a prepara un amalgam.

      1.1. A extrage cu ajutorul mercurului aurul și argintul din minereuri.

      2. figurat A amesteca la un loc elemente disparate, eterogene.
      sinonime: amesteca combina

      2.1. lingvistică A amesteca sensuri diferite.

      Pentru ulterioară confirmare, două citate la întâmplare care au ieșit la o căutare rapidă: „un amalgam de picant, suculent, crocant, cremos si proaspat astfel incat sa fie armonie perfecta in fiecare imbucatura”, sau ”un amalgam de arome”.

      Cât despre traducere, oricine poate confrunta și înțelege mai bine realitatea faptelor, care anulează presupunerile bazate pe nimic. Asta, cu atât mai mult cu cât ideea este atribuită autorului ei, citat ca atare, precizând ulterior ea că a fost adaptată. Așteptăm argumente mai valide care să merite efortul unui comentariu, chiar și cu virgulă între subiect și predicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *