Chipsurile super picante i-au băgat în spital pe mai mulți liceeni din Tokyo/Cazul s-a viralizat pe rețeaua de socializare X (fosta Twitter), al cărei proprietar, Elon Musk, a intervenit cu un comentariu: „Chipsurile trebuie să fie și mai picante”

chipsuri, Tokyo, elevi, ardei iuți foto: bbc.com

Paisprezece elevi de liceu din Tokyo au fost internați la spital după ce au mâncat chipsuri de cartofi „super picante”, a declarat poliția, citată de BBC.

Aproximativ 30 de elevi au consumat chipsurile super iuți după ce unul dintre ei le-a adus la școală, marți, 16 iulie, a informat presa locală japoneză. La scurt timp, unii dintre ei au început să acuze senzații de greață și durere acută în jurul gurii. Colegii lor au alertat de urgență pompierii și poliția. Elevii afectați ( 13 fete și un băiat ) care au fost duși la spital erau conștienți și aveau simptome minore.

Compania care produce chipsurile super picante, Isoyama Corp, și-a cerut scuze pentru „orice inconvenient” adus clienților și le-a urat elevilor o însănătoșire rapidă. Școala și compania nu au răspuns până acum la întrebările BBC. Site-ul web al companiei este plin de avertismente pentru cei care ar dori să încerce chipsurile.

„Interzice” celor sub 18 ani să consume chipsurile care se numesc „R 18+ curry chips”, din cauză că sunt foarte picante, și îi avertizează chiar și pe cei care iubesc produsul acesta super condimentat să „mănânce cu prudență”. Chipsurile sunt „atât de picante încât îți pot provoca durere”, este unul dintre mesajele publicate pe site.

Iuțeala excesivă provine de la puternicul „ardei fantomă”, un hibrid între speciile de ardei Capsicum chinense și Capsicum frutescens cultivat în nord-estul Indiei, unde este cunoscut sub numele de bhut jolokia. Deși este folosit în rețete gastronomice în India și în alte țări, este bine cunoscut  că se numără printre ardeii cei mai iuți din lume.

Firma japoneză, de fapt, îi sfătuiește pe oameni să „nu mănânce chipsurile când sunt singuri” și spune că ar putea provoca diaree dacă sunt consumate „în exces”. Celor cu hipertensiune arterială și cu un stomac cu probleme „le este absolut interzis” să mănânce chipsurile, potrivit site-ului companiei. Acesta avertizează persoanele care au tăieturi pe degete să fie atenți când deschid pachetele.

Cei care sunt „timizi sau prea speriați” sunt, de asemenea, descurajați să încerce gustarea. Un raport din presă spunea că unul dintre elevi, un băiat, a adus chipsurile la școală „doar pentru distracție”.

Răspunzând la știrile despre spitalizarea elevilor, unii utilizatori ai rețelei de socializare X au postat un „contor al iuțelii” pentru a arăta cât de picante erau chipsurile, în timp ce alții au distribuit videoclipuri cu experiența lor chinuitoare de a le mânca. Într-un videoclip, un consumator a descris-o ca fiind „dureroasă” și a spus că îi amintește de perioada în care a avut pietre la urină.

Proprietarul X, Elon Musk, a intervenit și el scriind că chipsurile „trebuie să fie și mai picante”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

foto: bbc.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *