Știm cu toții că trebuie să evităm excesul de zahăr și grăsimi, iar deserturile tocmai asta conțin din abundență. Dar nu trebuie să fie întotdeauna așa. Putem avea și un desert sănătos, dacă suntem un pic atenți la ingrediente. Acest deliciu, propus de BBC, conține fructe precum mure și mere și, de asemenea, ovăz, care este considerat un superaliment.
Avem nevoie de:
- 500 ml de lapte semi-degresat
- 2 batoane mici de scorțișoară
- 6 păstăi de cardamom, zdrobite
- 2 mere curățate, decupate de miez și tăiate în cuburi de 1 cm
- 200 g de terci de ovăz
- 1 ou bătut
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 linguriță de praf de copt
- 100 g de nuci pecan tocate grosier
- 320 g mure
- Lapte sau iaurt fără grăsimi și sirop de arțar, pentru servit
Cum procedăm:
Încingeți cuptorul la 200 de grade C dacă folosiți un cuptor cu ventilator sau la 180 de grade C, dacă folosiți un cuptor pe gaz. Puneți laptele, condimentele și mărul într-o cratiță mică. Acoperiți și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 10-12 minute. Lăsați apoi deoparte la infuzat timp de cel puțin 15 minute.
După acest timp, scoateți și aruncați condimentele, apoi zdrobiți grosier merele cu dosul unei furculițe. Se adaugă apoi ovăzul, oul, vanilia, praful de copt, nucile pecan și murele.
Amestecul se toarnă apoi într-o tavă rezistentă la cuptor și se lasă la copt aproximativ 30-35 de minute, sau până când este copt și în mijloc.
Desertul cu mure și mere se servește cu lapte sau iaurt. După preferință, se poate pune și sirop de arțar.