Cercetătorii elvețieni au creat ciocolată cu mai puține calorii și cu mai puține deșeuri rezultate / Zahărul, înlocuit cu un gel obținut din pulpă și coajă din fructul de cacao

ciocolata, calorii, elvetia, cacao Sursa foto: Pexels/RDNE Stock project

„Ciocolata din fructe integrale” folosește pulpa de cacao și coaja interioară în loc de zahăr, transmite Ars Technica.

Produsele moderne de ciocolată sunt pline de zahăr și calorii, contribuind la epidemia de obezitate din Occident. Iar recolta de cacao nu stă deloc bine; schimbările climatice scad producția, ceea ce face ca prețurile să crească.

Agricultorii din Africa de Vest au reacționat prin tăierea pădurilor tropicale pentru a planta mai mulți arbori de cacao.

În aceste condiții, cercetătorii de la ETH Zurich au găsit o cale prin care abordează aceste probleme, producând ciocolată care are mai puțin zahăr și calorii și care utilizează mai eficient recolta de cacao.

Elvețienii au perfecționat fabricarea ciocolatei cu peste 200 de ani în urmă, așa că dacă ei spun că noua ciocolată este bună, atunci probabil este.

Ciocolata se face în mod tradițional prin amestecarea boabelor de cacao uscate, prăjite și măcinate pentru a obține masa de cacao. Masa de cacao este apoi amestecată cu zahăr rafinat, de obicei din sfeclă de zahăr. În loc de zahăr, această nouă ciocolată elvețiană din fructe integrale folosește pulpa care înconjoară boabele de cacao împreună cu coaja interioară a păstăilor de cacao pentru a obține un gel de cacao, care înlocuiește zahărul. Atunci când este amestecat cu masa de cacao, acesta produce o ciocolată mai bogată în fibre și mai săracă în grăsimi saturate decât ciocolata convențională.

În general, pulpa și păstăile de cacao sunt aruncate, astfel încât utilizarea lor este benefică pentru industrie și mediu.

Citește și: Un startup californian care produce ciocolată fără cacao a primit 52 de milioane de dolari într-o nouă rundă de finanțare

Sursa foto: Pexels/RDNE Stock project

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *