Celebrul brutar milanez, Gianni Bernardino, a fost răpus de noul coronavirus, la vârsta de 76 de ani; în timpul primului val al pandemiei, din primăvară, le-a oferit pâine gratis celor nevoiași

Celebrul brutar milanez, Gianni Bernardino, a fost răpus de noul coronavirus, la vârsta de 76 de ani; în timpul primului val al pandemiei, din primăvară, le-a oferit pâine gratis celor nevoiași Celebrul brutar milanez, Gianni Bernardino, a fost răpus de noul coronavirus, la vârsta de 76 de ani; în timpul primului val al pandemiei, din primăvară, le-a oferit pâine gratis celor nevoiași

Magazinul său se află pe strada Paolo Sarpi din Milano și, în peste 30 de ani de la deschidere, produsele sale au devenit un punct de referință pentru locuitorii din acea zonă a orașului. Aici sunt vândute 50 de feluri diferite de pâine. Pentru producerea biscuiților, brutarul rămăsese legat de tradiție, folosind încă rețeta inventată de străbunica sa, scrie publicația Ziariștii.ro, care preia un articol din Fanpage.it.

Berni, pe numele său adevărat Gianni Bernardino, a devenit celebru în toată Italia, în timpul carantinei din primăvară. Atunci, el a hotărât să dăruiască produsele sale de panificație persoanelor afectate de pandemia de coronavirus. Zilnic, în fața magazinului său se găseau coșuri cu produse, însoțite de un mesaj simplu: „Pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie. Luați, dar gândiți-vă și la alții”.
Din păcate, valul al doilea al pandemiei Covid-19 i-a fost fatal bătrânului brutar din Milano. El a pierdut lupta cu virusul.

Gianni Bernardino

Era o persoană neobosită, care, în decursul vieții sale, a făcut cam de toate. Astfel, după cum le povestea celor care stăteau să-l asculte, a profesat diverse meserii: de la fotograf de modă până la pilot profesionist sau viceprimar într-un oraș din apropiere de Milano. În magazinul său știa să facă de toate, nu doar pâine: de la întreținerea rețelei electrice până la zugrăvirea pereților ori consolidarea zidurilor, totul avea amprenta muncii sale.

Acum, afacerea va fi preluata de familia sa. Una dintre fiice, Samuela, a declarat: „Cuptoarele familiei nostre nu vor înceta să producă. Aceasta era și dorința lui tata”.

foto cover https://www.scattidigusto.it

Celebrul brutar milanez, Gianni Bernardino, a fost răpus de noul coronavirus, la vârsta de 76 de ani; în timpul primului val al pandemiei, din primăvară, le-a oferit pâine gratis celor nevoiași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *