Un gastroenterolog împărtășește metode prin care poți adăuga mai multe fibre în dieta ta, chiar și în deserturi. Alegerea lui preferată este, potrivit eatingwell.com, „nice cream”, un desert pe bază de plante, bogat în fibre.
Alternativă la înghețată, delicioasă și fără niciun gram de zahăr
Această alternativă la înghețată este complet personalizabilă și nu necesită zahăr adăugat.
Dacă ai poftă de dulce, e foarte probabil ca desertul să fie o necesitate, la finalul unei zile lungi. Și, deși orice aliment poate fi inclus într-o dietă echilibrată, dacă este consumat cu moderație, există opțiuni de deserturi sănătoase pe care chiar te încurajăm să le consumi mai des – chiar zilnic.
Gastroenterologul Will Bulsiewicz a împărtășit câteva sfaturi pentru a adăuga mai ușor fibre în alimentația copiilor – dar aceste sfaturi sunt excelente și pentru adulți. Unul dintre sfaturile lui vizează un desert special. Acesta este și o alegere răcoritoare și sănătoasă pentru zilele mai calde.
Cu aceeași textură și gust, înghețata din… plante, o sursă de fibre
Este vorba despre „nice cream”! Aceasta este o alternativă pe bază de plante la înghețata tradițională, care nu compromite textura sau gustul. Este, de asemenea, foarte ușor de preparat și, de obicei, ai deja ingredientele necesare în congelator.
„Nice cream este foarte populară și poate fi o modalitate de a introduce în dietă alimente delicioase și bogate în fibre: Putem, inclusive, să strecurăm și niște fasole”, explică Bulsiewicz.
Ingrediente pentru rețeta de înghețată sănătoasă cu banană și ciocolată
Doctorul Bulsiewicz își împărtășește și rețeta preferată: „Nice cream” cu banane și ciocolată, care necesită doar trei ingrediente:
- patru banane decojite, tăiate și congelate,
- una-două lingurițe de pudră de cacao
- ½ linguriță de extract de vanilie.
Pune totul într-un robot de bucătărie și amestecă până obții o compoziție cremoasă. Da, e chiar atât de simplu!
Și fiind atât de ușor de făcut, îl poți personaliza cu o mulțime de ingrediente. De exemplu, o rețetă foarte apreciată de „Nice cream” este cu cireșe amare și se folosește un amestec de cireșe dulci și amare congelate, în timp ce varianta cu ananas include mango și bucăți de ananas congelat. Poți folosi orice fruct congelat ai prin congelator, deci este o opțiune de desert ideală și versatilă. În plus, fructele congelate sunt prietenoase cu bugetul, bogate în nutrienți și se păstrează luni întregi – dacă ai congelatorul aprovizionat, ai deja baza pentru „nice cream” oricând dorești.
Desertul ideal, plin de fibre și îndulcit cu fructe
Conținutul de fibre din „nice cream” este impresionant pentru un desert – de exemplu, varianta cu ciocolată și căpșuni are 5 grame de fibre per porție. Și pentru că dulceața vine natural din fructe, nu e nevoie de zahăr adăugat, ceea ce o face o alegere excelentă pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care vor să reducă aportul de zahăr.
Prepararea durează doar cinci minute, așa că încearcă acest desert! Este un desert sănătos pentru digestie, delicios și perfect pentru a-ți satisface pofta de dulce de seară.