Ceaiul nr. 1 pentru a merge la toaletă când sunteți constipați, recomandat de un dietetician

ceai, constipatie, ceai de senna, dietetician Sursa foto: PxHere

Constipația poate fi inconfortabilă și poate interfera cu activitățile zilnice. În timp ce remediile comune includ alimente bogate în fibre, exerciții fizice și suc de prune, ceaiul poate ajuta, de asemenea, cu mișcările intestinale, transmite publicația EatingWell.

Ceaiul, a doua cea mai consumată băutură la nivel global, oferă proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și hidratare, ceea ce ajută digestia. Ceaiul cald poate stimula sistemul digestiv, iar varietățile cu cofeină pot spori contracțiile colonului.

Mișcările intestinale regulate sunt vitale pentru sănătate, eliminând deșeurile și prevenind problemele digestive. Un interval normal este de trei sau mai multe mișcări intestinale pe săptămână.

Pentru ameliorarea constipației, ceaiul de senna este deosebit de eficient datorită sennosidelor sale, care stimulează contracțiile colonului și înmoaie scaunele, acționând de obicei în decurs de 6 până la 12 ore.

„Senna are un efect laxativ bine stabilit”, explică Whitney Stuart, dietetician autorizat. Senna a fost folosită de secole în medicina tradițională pentru a trata constipația și a promova sănătatea intestinelor, a adăugat ea.

Cu toate acestea, utilizarea excesivă poate duce la dependență și la alte probleme de sănătate, astfel încât este mai bine să fie utilizat cu prudență și sub îndrumarea unui profesionist.

Alte ceaiuri benefice pentru cei care suferă de constipație ușoară:

  • Ceaiul de mentă: Relaxează mușchii digestivi.
  • Ceai de ghimbir: Stimulează digestia și are un efect laxativ ușor.
  • Ceai de păpădie: Acționează ca diuretic și laxativ ușor.

Aceste ceaiuri susțin sănătatea digestivă și ameliorează constipația, dar este recomandabil să consultați un profesionist din domeniul sănătății înainte de a începe orice remediu nou.

Citește și Cele mai bune 7 fructe bogate în fibre pe care să le mănânci, potrivit unui dietetician / Consumul regulat îi poate ajuta pe cei care suferă de constipație

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: PxHere

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *