În câteva ore începe finala Campionatului Mondial. Ce ronțăim în fața televizorului. Mâncarea potrivită pentru meci și două rețete simple

gustari pentru meci, snack, foietaj, retete, retetele Juanitei, foodlife Sursa foto: Pexels

Astă seară de la ora 22 toată suflarea microbistă europeană se așează în fotoliu cu telecomanda în mână. După 90 de minute vom ști cine pleacă acasă cu marele trofeu: Spania sau Anglia. Dar până atunci, ce putem ronțăi pe durata înfruntării ca să intre mai bine berea?

Snack-uri gata preparate

Dacă dulapul din bucătarie e gol, probabil trebuie să dai o fugă până la Mega în colț să umpli coșul. Ai de ales între o pungă de cartofi prăjiți (ai putea face și tu acasă niște chips-uri, dar e cald rău), nachos, un pachet de sticks-uri sau/și semințele gata prăjite.

Pentru o variantă mai sănătoasă ți-am recomandă să ocolești raftul cu tentații calorice și să optezi pentru ceva mai ”light”. O pungă mică de alune și nuci mixte (neprăjite, nesărate și fără arome), o cutiuță de măsline, chiar și o pungă de floricele sau pufuleți. Ultimele nu au multe calorii și în schimb ocupă mult volum, te vor sătura. Mai ales dacă le ”împerechezi” și cu o bere.

Preparate rapide în casă

Ai putea opta pentru un platou cu bucățele de brânză, măsline, șuncă și o mână de nuci. Plus câțiva crakeri integrali. Dar dacă vrei puțină destrăbălare culinară îți lăsăm aici două rețete rapide.

Sărățele de foietaj cu șuncă și brânză rasă

Ingrediente

2 foi de aluat foietaj cumpărat

Un pachet mare de șuncă

Un pachet de brânză rasă care se topește în cuptor.

Peste una dintre foi așezi feliile de șuncă și deasupra presari brânza rasă. Pui capac o a doua foaie de aluat de foietaj, perfect suprapusă. Tai aluatul fâșii, pe latura cea mai scurtă. Învărți fâșiile cu tot cu conținut în jurul axei lungi. O să iasă ca niște fuioare răsucite.

Le pui cu grijă într-o tavă de cutor tapetată cu hârtie de copt și le coci conform indicațiilor de pe pachetul de foietaj.

Pachețele cu crenvurști

Ingrediente

2 foi aluat foietaj din magazin

Un pachet de crenvurști afumați

Muștar.

Din același fel de foaie de aluat foietaj, tai cu cercul sau cu cuțitul cercuri micuțe. La fel crenvurștii, fiecare în trei bucăți. Ai grijă diametrul cercului de aluat să fie cât bucata de crenvurșt. Se ung cercurile cu muștar și se învelesc crenvurștii în aluat. Ies ca niște ”bebeluși înfășați” în aluat și cu capetele afară. În partea de sus apeși bine, pentru ca aluatul să nu se desfacă la copt.

Pui crenvurștii în aluat într-o tavă de cutor tapetată cu hârtie de copt și îi coci conform indicațiilor de pe pachetul de foietaj.

Poftă bună și vizionare plăcută!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels

Comentarii

  1. Va rugam, ramaneti la sfaturile in ceea ce priveste alimentatia. Cat priveste fotbalul, lasati-l pentru cei interesati. Pentru dumneavoastra: nu orice finala este finala de Campionat Mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *