Ce legume să nu consumi niciodată împreună și ce fructe nu ar trebui combinate cu lapte/ Nutriționiștii spun că respectarea acestor reguli te ferește de gaze, balonare și alte probleme digestive

Daniela Arnăutu 4 februarie 0 comentarii 3855 vizualizări
mixBUUUN Colaj G 4 FOOD

Legumele care conțin cantități mari de compuși de sulf, cum ar fi broccoli, varza de Bruxelles și varza, nu trebuie consumate împreună, potrivit betterme.world. Atunci când sunt combinate, aceste legume pot cauza gaze excesive și balonare la unii oameni, explică nutriționistul Kristen Fleming.

Alte combinații de legume de evitat includ:

  • Legumele din familia solanaceelor (de exemplu, roșiile, vinetele, ardeii) și legumele bogate în proteine (de exemplu, fasolea, lintea, produsele din soia): se presupune că această combinație duce la disconfort digestiv și probleme de absorbție a nutrienților.
  • Legumele bogate în calciu (de exemplu, spanacul, varza kale, varza coloidală) și legumele bogate în fier (de exemplu, sfecla, mazărea, semințele de dovleac): calciul poate interfera cu abilitatea organismului de a absorbi fierul din aceste legume. Cu toate acestea, dacă obții suficient fier din alte surse, acest lucru nu ar trebui să reprezinte o preocupare prea mare.
  • Legumele bogate în amidon (de exemplu, cartofii, porumbul) și legume acide (de exemplu, roșiile, ardeii grași): se crede că această combinație duce la disconfort digestiv și la reflux acid.
  • Legumele crucifere (de exemplu, conopida, varza kale, varza) și legumele bogate în fibre (de exemplu, sparanghelul, anghinarele, varza de Bruxelles): combinația acestor tipuri de legume poate cauza gaze excesive și balonare.

Este important de menționat că sistemul digestiv al fiecărei persoane este diferit, așa că unii oameni pot să nu experimenteze niciun fel de probleme cu aceste combinații de legume. Totuși, este întotdeauna bine să fii atent la cum reacționează corpul tău la anumite alimente sau combinații și să îți ajustezi dieta în consecință.

Care fructe nu ar trebui amestecate cu lapte?

Conform principiilor Ayurveda, unele fructe nu ar trebui să fie amestecate cu laptele, deoarece se presupune că provoacă probleme digestive.

  • Fructele citrice acide (de exemplu, portocalele, lămâile, lime) și fructele de pădure acide (de exemplu, merișoarele, afinele): acidul din aceste fructe se crede că face laptele să se coaguleze și să provoace disconfort digestiv.
  • Fructele tropicale precum ananasul și mango: aceste fructe au un conținut ridicat de zahăr și se presupune că duc la o creștere a acidității gastrice atunci când sunt combinate cu laptele, ceea ce poate cauza arsuri la stomac.
  • Pepenele verde sau galben este recomandat să fie consumat singur, deoarece se spune că provoacă fermentație atunci când sunt amestecate cu laptele, ceea ce poate duce la disconfort digestiv.

Ce fructe merg combinate cu laptele?

În același timp, fructele care sunt sigure să fie consumate cu lapte includ bananele, merele și perele. Aceste fructe au un nivel scăzut de aciditate și se crede că sunt ușor digerabile atunci când sunt combinate cu laptele.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *