O idee sănătoasă și delicioasă pentru un mic dejun de răsfăț, budinca de mango și migdale are o textură spectaculoasă și este foarte ușor de preparat. În plus, are un bonus de sustenabilitate, deoarece poate deveni o rețetă anti-risipă, mai ales dacă mango-ul, ingredientul principal, este pe cale să se strice.
Dacă există un fruct care înnobilează orice desert datorită aromei sale exotice și versatilității, acesta este mango-ul. Din punct de vedere nutrițional, mango-ul se remarcă prin conținutul său ridicat de apă, aportul de fibre, vitaminele din grupele A, B și C, precum și minerale. Un alt avantaj al acestui fruct constă în compușii săi fenolici, care îi conferă proprietăți antioxidante remarcabile.
Cum alegem mango-ul potrivit?
Maturitatea mango-ului se vede după aroma și textura sa. Dacă fructul emană un miros dulce fără a fi deschis și are o consistență fermă, dar ușor elastică la apăsare, este ideal pentru preparare. În ceea ce privește depozitarea, mango-ul trebuie păstrat la temperatura camerei, într-un loc uscat, ferit de lumină sau căldură directă. Un detaliu important: dacă este păstrat alături de fructe precum merele, maturarea sa se poate accelera.
Ingrediente pentru budincă
- Mango: 200 de gr
- Ouă: 2 bucăți
- Făină de migdale: 100 e gr (sau 100 de gr de migdale pe care le măcinăm foarte fin)
- Praf de copt: 12 gr
Un alt ingredient principal al acestei gustări sănătoase este oul, o sursă nutritivă și sățioasă, potrivită pentru orice moment al zilei. Ouăle conțin proteine de înaltă calitate, un raport echilibrat între grăsimi nesaturate și saturate, vitamine (A, B2, biotină, B12, D, E, K) și minerale (fosfor, seleniu, fier, iod și zinc).
Cum se prepară budinca de mango
Mai întâi, curățăm mango-ul de coajă și îl tăiem în bucăți. Într-un bol, amestecăm mango-ul cu ouăle, făina de migdale și praful de copt.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Folosind un blender, mixăm toate ingredientele până obținem o compoziție cât mai omogenă, fără cocoloașe. După aceea, turnăm amestecul într-o tavă, distribuindu-l uniform.
Preîncălzim cuptorul și introducem tava în cuptor la 180°C timp de aproximativ 20 de minute (durata poate varia în funcție de cuptor). Când scobitoarea iese curată, budica este gata.
Rețeta Chef Bosquet/ YouTube