Cătălin Păduraru, VINARIUM, despre gastronomia locală: Bucătăria săracului, desăvârșită în România / Puțină lume poate înțelege cât de bune pot fi niște urzici, niște leurdă bine făcute

catalin paduraru, vinarium, leurda, urzici

Întrebat dacă gastronomia poate fi brand național de țară pentru România, Cătălin Păduraru, CEO al concursului internațional de vinuri VINARIUM, a vorbit despre „bucătăria săracului” din țara noastră, care este, potrivit lui, „desăvârșită”.

„Gastronomia sunt sigur că va fi introdusă în școli, noțiuni despre gastronomia românească, despre bucătăria săracului, care este desăvârșită. Puțină lume poate înțelege cât de bune pot fi niște urzici, niște leurdă bine făcută, spanacul. Avem multe lucruri care pot fi descoperite”, a declarat Păduraru, într-un interviu acordat G4Food.

El a adăugat că avem nevoie de mai multă expunere, de mai multă înțelegere „și mai puțin mișto”.

Referitor la produsele românești, Păduraru spune că nu ieșim la exterior cu ele.

„Nu ieșim în exterior, în afară de un soft de siguranță cibernetică care a avut o anumită vizibilitate la un moment dat. Noi nu reușim nici să susținem afirmațiile, hai să spunem decente, cu stiloul invenție românească, insulina și așa mai departe. Mă feresc să spun de ce nu ieșim pe piața internațională. Lipsa vocației de a merge pe mări, de a cuceri teritorii, de a face comerț internațional se resimte”, a mai spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *