Cartofi alla puttanesca, o retetă simplă și gustoasă într-o singură tigaie, inspirată de cea similară de paste. O mâncare de post rapidă care merge în fiecare zi

reteta de cartofi mancare de cartofi in stil italian reteta de cartofi de post idei de pranz de post idei de cina de post reteta de cartofi cu masline foto: prima.co.uk

Când vin perioadele de post și cineva vrea să îl urmeze, una dintre provocări o reprezintă încercarea de a nu fi repetitivi când preparăm de mâncare. Și cum de regulă cartofii sunt unul din alimentele de bază în timpul unui post, și nu numai, iată cum mai putem găti cartofii altfel: cartofi alla puttanesca, pe modelul pastelor cu același nume.

O rețetă de cartofi cu toate aromele și parfumul Mediteranei, mai precis cartofi  peste care se așează un amestec de savoare dată de măsline negre, capere, usturoi, pătrunjel, oregano și roșii, chiar conservă. Pot fi un fel principal consistent sau o garnitură bogată interesantă la un preparat din pește.

Ingrediente pentru 4 porții

200 g cartofi

20 de roșii cherry proaspete sau similar din conservă

100 g măsline negre

1 cățel de usturoi

1 lingură de capere

4 linguri de ulei

sare, piper

pătrunjel verde, oregano

opțional, ardei iute sau paprika

Procedeu

Într-o tigaie încăpătoare, călim la foc mic în cele 4 linguri de ulei usturoiul tăiat felii subțiri, măslinele negre feliate, pătrunjelul tocat, caperele, ardeiul iute.

Le lăsăm să transfere puțin aroma în ulei și adăugăm roșiile curățate de coajă sau din conservă. Gătim sub capac tot la foc mic circa 5 minute.

În acest timp, curățăm și tăiem cartofii în felii subțiri și îl lăsăm într-un bol în apă rece, ca să piardă o parte din amidon.

După cele 5 minute, adăugăm în tigaie 2 pahare cu apă și aducem sosul la punctul de fierbere.

La acest moment adăugăm și cartofii, bine scurși de apă. Completăm eventual cu apă atât cât să fie acoperiți cartofii, nu mai mult.

Acoperim cu capac și gătim la foc mediu, amestecând din când în când, dar nu prea des. În ultimele minute, ridicăm capacul pentru ca sosul să scadă și să devină mai concentrat.

Mâncare de cartofi alla puttanesca se servește caldă. Iar dacă nu ținem neapărat să iasă o mâncare de post, se pot adăuga în sos și câteva fileuri de anșoa, sau hamsii, sunt din aceeași familie. Sau, câteva bucățele de carne de pui.

Iar pe modelul „alla puttanesca” se pot găti și alte alimente: carne de pui, pește, conopidă sau broccoli, vinete, năut etc.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *