Canada se pregătește de luptă împotriva Pestei Porcine Africane/China importă porci din Rusia/Prețurile cărnii în Germania nu au crescut – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 25

industria porcului, Germania, China, Pesta Porcină Africană foto: pexels.com/Danile Reche

Dragi cititori,

în timp ce campionatul european de fotbal avansează și turiștii se îndreaptă din nou spre plaje, căutăm vești bune în industria cărnii de porc:

  • Congresmanul republican Warren Davidson, însoțit de opt colegi republicani, inclusiv doi membri ai Comisiei pentru agricultură din Camera Reprezentanților, a introdus un proiect de lege care să interzică utilizarea fondurilor federale pentru carnea cultivată în laborator. Legea REAL Meat Act din 2024 ar interzice finanțarea cercetării, dezvoltării, promovării, publicității sau producției de carne de cultură celulară. De asemenea, ar interzice utilizarea fondurilor nutriționale federale pentru achiziționarea acestora.
  • Guvernul federal canadian a alocat peste 9,6 milioane de dolari pentru finanțarea proiectelor Programului de pregătire a industriei împotriva pestei porcine africane în întreaga țară. Canadian Pork Council, în colaborare cu Universitatea McMaster din Hamilton, a primit finanțare pentru a dezvolta ASFMeter, un instrument portabil, cu costuri reduse, pentru diagnosticarea rapidă a PPA pe teren.
  • Autoritatea de reglementare a siguranței alimentare din Thailanda a publicat proiecte de regulament care sugerează interzicerea termenilor legați de carne și produse lactate pentru analogii pe bază de plante. Se sugerează că producătorii de carne pe bază de plante pot utiliza denumiri care corespund caracteristicilor fizice ale produsului. De exemplu, „tocată”, „fileuri”, „friptură” etc. sunt toate permise – atâta timp cât sunt urmate de termeni care clarifică faptul că sunt pe bază de plante (cum ar fi „din plante” sau „din soia/mazăre” și așa mai departe). „Cu toate acestea, pe etichete nu vor fi permise cuvinte care vor crea confuzie în rândul consumatorilor sau care îi vor face să înțeleagă greșit că produsul este fabricat din carne”, a adăugat agenția. Aceasta înseamnă că termenii precum „carne” sau „produs din carne”, cei care specifică tipul de animal (cum ar fi „vită”, „porc” sau „pui”) și alți descriptori precum „Angus”, „Wagyu” și chiar „carne curată” vor fi interzise.

Calendarul evenimentelor:

  • Restaurant Asia este un târg de top pentru industria ospitalității organizat la Sands Expo & Convention Centre din Singapore. Are loc pentru a 5-a oară, în 3 zile: de miercuri, 26.06.2024 până vineri, 28.06.2024.
  • HOTELEX Chengdu este un târg anual axat pe industria hotelieră și a ospitalității, organizat de Shanghai Sinoexpo. Ediția actuală are loc timp de 3 zile, de joi, 27.06.2024 până sâmbătă, 29.06.2024.
  • FOOD TAIPEI este o expoziție internațională anuală de produse alimentare organizată la Taipei Nangang Exhibition Center din Taipei, Taiwan. Aceasta va avea loc timp de 4 zile, de miercuri, 26. iunie până sâmbătă, 29. iunie.

”Arte și meșteșuguri”:

  • O parte din Complexul megalitic din Stonehenge a fost acoperită cu vopsea portocalie de către doi militanți Just Stop Oil, miercuri, cu o zi înainte de începerea sărbătorilor pentru Solstițiul de vară. Monumentul este o dovadă veche de mii de ani a conectării și înțelegerii naturii, nu are nimic de-a face cu procesele industriale. Acesta nu este activism, este vandalism!

Sunt doar un om…

Am primit o mulțime de întrebări de la actori din industria cărnii de porc legate de ancheta chineză „antidumping” asupra cărnii de porc europene. Părerea mea în această privință: este o problemă politică clară. Europa și-a pierdut relevanța ca furnizor de carne de porc în China din două motive:

1.PPA: în timp ce blochează țările europene, autoritățile chineze permit importul din Rusia.

2.Prețul: din cele două Americi se livrează Chinei carne mai ieftină. Dumpingul este practica de a vinde produse foarte ieftin într-o altă țară, pentru a împiedica companiile din țara respectivă să poată concura…

Nimic din cele de mai sus nu susține ancheta, este pur politică. Între timp, PPA este departe de a fi sub control în Asia, chiar dacă nu putem obține informații relevante despre situația din China, primim știri din zonă: un focar de PPA a fost confirmat la o fermă cu aproximativ 24.000 de porci în Yeongcheon, Gyeongsangbuk-do, Coreea de Sud. Potrivit Departamentului de Sănătate Animală din Vietnam, la 17 iunie au existat 196 de focare în 59 de districte din 18 provincii și orașe declarate în mai puțin de 21 de zile. Numărul de porci infectați este de 10.544, iar numărul de porci morți și distruși este de 10.612. Și aceasta este țara care produce vaccinul pentru PPA… Este greu de crezut că China are o situație epidemiologică mai bună. Cred că vom asista la o creștere a importurilor de carne de porc în China până la sfârșitul anului, chiar dacă principalii furnizori nu vor fi din Europa.

         Vremea este caldă, în Spania, greutatea la sacrificare a scăzut cu 580 de grame săptămâna trecută, iar prețul crește ușor. Săptămâna trecută am sperat la o creștere și a prețului de referință din Germania. Noul focar de PPA din regiunea Hesse a răcit tendința.

       Am făcut o predicție greșită săptămâna trecută. Sunt doar un om…

25 iunie 2024, Dr. Abraham

Vezi prețurile europene la porci și purcei, C= carcasă; V= viu, în articolul postat de Dr. Abraham pe site-ul cooperativei de crescători de suine din Ungaria, Alföldi Sertés.

Tiberiu Abraham este director de vânzări la Alföldi Sertés.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

foto: pexels.com/Danile Reche

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *