Brunch cu „brânză de găinușă” și prăjitură cu urdă în Țara Morilor de Apă de la Rudăria din Banat / Ateliere de măcinat făina în mod tradițional

tara morilor de apa, rudaria, faina, branza de gainusa

Țara Morilor de Apă din Banat așteaptă din nou vizitatori cu preparate tradiționale și ateliere de măcinat făina în mod tradițional, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Asociația My Banat organizează al doilea Brunch în Țara Morilor de apă, în data de 27 aprilie.

Turiștii sunt așteptați la o ieșire în natură, în comuna Rudăria (Eftimie Murgu) din Țara Almăjului, în județul Caraș-Severin.

Brunch-ul va avea un meniu tradițional din care fac parte celebra brânză de găinușă, colăreți cu lapte de casă, prăjitură cu urdă și plăcintă cu mere.

În plus, oaspeții sunt invitați la un tur ghidat la morile de apă din Rudăria, cel mai mare complex mulinologic din Europa de Est. Vizitatorii vor vedea cum se macină în mod tradiţional făina, într-un tur ghidat de președintele Asociației Acasă în Banat, Radu Trifan.

„Eu voi fi ghid turistic la morile de apă, îi voi purta pe toți invitații și participanții la brunch să facă un tur la morile cunoscute, dar și la cele mai puțin cunoscute. Împreună vom descoperi atât trăsăturile originale ale morilor și unele dintre cele mai autentice piese găsite la Rudăria. Vom descoperi viața de zi cu zi a localnicilor și tot ce înseamnă universul morăritului la Rudăria”, spune Radu Trifan.

Gazdele Maria și Remus Craia vor organiza în curtea gospodăriei un târg de produse locale, dar şi diverse activități, inclusive. Sunt inclusise în program „Atelieru’ lu’ Văru’” pentru tâmplărie artizanală și demonstrația de măcinat făina la Moara Brușoanea.

Sursa foto: Facebook/Tara Morilor de Apa 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *