Festival european cu produse bio, la Polovragi, 31 august – 3 septembrie

Festival european cu produse bio, la Polovragi, 31 august - 3 septembrie Festival european cu produse bio, la Polovragi, 31 august - 3 septembrie

Asociația BIO ROMÂNIA, în parteneriat cu Primăria comunei Polovragi și cu alte instituții publice, județene și regionale, organizează în perioada 31 august – 3 septembrie 2023, un festival de produse bio, cu participarea unor producători din România, din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova și Polonia. 

În fotografiile trimise de un cititor al site-ului Lantulalimentar.ro, am identificat standul firmei MIRDATOD LACTATE IBĂNEȘTI, care nu produce brânzeturi certificate în sistem ecologic, dar deține certificare la nivelul Uniunii Europene pentru Telemeaua de Ibănești Denumire de Origine Protejată ( D.O.P. ).

Producătorul de ouă certificate ecologic BIO TONELLI este prezent, de asemenea, cu un stand.

HERTA BIO APICOLE din satul Galeș, or. Săliște, jud. Sibiu, expune miere ecologică din salcâm și polifloră.

Grecii au adus, firește, ulei de măsline, dar și ierburi certificate ecologic. 

Din Ungaria este prezent un producător de brânzeturi și vinuri certificate în sistem ecologic european. Artizanul bunătăților din Ungaria a venit îmbrăcat în costum popular.

Din Republica Moldova au fost aduse vinuri și sâmburi de nucă.

În seara de 31 august, organizatorii au preparat la proțap un taur despre care presa județeană a scris în prealabil că va avea 1000 de kg, dar, în cele din urmă, greutatea a fost mult mai mică: gustul cărnii a rămas însă unul de înaltă calitate. 

Lantulalimentar.ro precizează că un produs care este certificat în sistem bio este marcat pe etichetă cu o frunză formată din steluțe pe fond verde. 

Festival european cu produse bio, la Polovragi, 31 august - 3 septembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *