Agricultorii care au înlocuit pesticidele cu rațe: Păsările sunt crescute inclusiv pentru carne și ouă / Există crescători care duc rațele oriunde e nevoie de ele

rate, pesticide, carne, oua

La nivel mondial câștigă popularitate metode folosite în agricultură în trecut, înainte de revoluția industrială, deoarece sunt mult mai prietenoase cu mediul înconjurător. Unii fermieri integrează arbori și erbivore pe proprietățile lor. Alții, precum cultivatori de orez din Asia (și chiar America), dar și producători de vin din Africa sau Europa, folosesc rațele pentru a elimina dăunătorii de pe terenurile lor. Totodată, găinațul păsărilor este un îngrășământ natural eficient.

Dar ce presupune, mai exact, folosirea rațelor în locul pesticidelor? Unii agricultori, precum producătorul de vin Vergenoegd Low Wine Estate din Africa De Sud, cresc propriile păsări. Animalele sunt hrănite, de obicei, doar o dată pe zi, deoarece găsesc suficientă hrană în vie. Ouăle produse de rațe sunt utilizate în restaurantul de pe proprietate. În acest caz, rațele nu sunt, însă, crescute pentru carne. „Ar fi ca și cum ai mânca un coleg”, a declarat Gavin Moyes, un reprezentant al Vergenoegd Low Wine Estate, potrivit CNN.

Nu orice rață este potrivită pentru această activitate. În podgorii sunt preferate rațele alergătoare indiene, care atrag atenția prin faptul că stau în poziție verticală. Aceste păsări nu pot zbura, dar pot alerga cu viteză mare datorită picioarelor lungi.

Citește și: 10 motive pentru care rațele nu ar trebui să lipsească din ferma/gospodăria ta / Sunt low-cost, te destresează și elimină dăunătorii

Cultivatorii de orez au nevoie de rațe care sunt înotătoare bune, precum cele hibrid „Aigamo” (obținute în Japonia din încrucișarea a două specii de rațe sălbatice și rața domestică).

În Asia există, de asemenea, proprietari de culturi de orez care cresc propriile rațe. Unul dintre ei, japonezul Takao Furuno, a scris chiar și o carte populară, numită „Puterea raței”.

Alți fermieri apelează la crescători care cu asta se ocupă. Proprietarii de rațe care își oferă serviciile de eliminare a dăunătorilor au construit vehicule și remorci speciale în care transportă păsările dintr-un loc în altul.

rate, pesticide, carne, oua
Rațele sunt transportate cu camionul de un crescător din Thailanda acolo unde este nevoie de ele. (Sursa foto: captură din video)

Folosirea rațelor are și alte beneficii. În China, de exemplu, orezul produs de ferme care elimină dăunătorii cu ajutorul acestor păsări are preț mai mare, potrivit National Geographic. De aceea, numărul cultivatorilor care folosesc metoda a crescut accelerat în ultimii ani.

Tot în Asia, rațele folosite pentru eliminarea plantelor și insectelor de pe plantațiile de orez sunt folosite pentru producția de carne. Există o tradiție a îngrășării acestor păsări pe aceste culturi.

Când rațele se îngrașă prea mult sau când îmbătrânesc sunt sacrificate. Rațele cu greutate prea mare nu sunt dorite deoarece pot distruge plantele de orez.

Nu orice cultivator sau proprietar de vie poate folosi imediat rațele. Este nevoie de un supraveghetor și de construirea de garduri suplimentare. În cazul plantațiilor de orez, pentru cele mai bune rezultate apa trebuie să aibă o anumită adâncime, care să le permită rațelor să înoate, dar și să atingă fundul. Potrivit EcoFriend, plimbarea rațelor prin noroi oxigenează apa și ridică straturile de sol, cu efecte benefice asupra orezului.

Sursa foto: PxHere

Comentarii

  1. Urmeaza sa se interzica spalatul, incalzirea locuintei si alte erezii, sa se instaureze inchizitia precum si alte institutii din evul mediu inspre care ne indreptam voiniceste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *