Premiile europene pentru agricultura ecologică 2024: Operatorii din sectorul bio, invitați să se înscrie până la 12 mai / România nu a avut până acum niciun finalist

agricultura ecologica, Comisia Europeana, mancare bio, Romania pexels.com/adonyi-gábor

Premiile europene pentru sectorul bio vor fi acordate pentru șapte categorii diferite, care acoperă tot lanțul alimentar ecologic, pe 23 Septembrie 2024. Vor fi selectate pentru etapa finală și premiate proiectele inovatoare și durabile, care aduc valoare adăugată reală atât pentru producția, cât și pentru consumul ecologic, anunță site-ul agriculture.ec.europe.eu. 

Iată care sunt categoriile din competiție:

Categoria 1: Cel mai bun fermier certificat ecologic

Se acordă un premiu pentru o femeie fermier și un premiu pentru un bărbat fermier. Acest premiu este acordat de COPA-COGECA și IFOAM Organics Europe.

Categoria 2: Cea mai bună regiune organică

Prin acest premiu va fi recompensată o regiune care aplică principiile și regulile agriculturii bio. Acest premiu este acordat de Comitetul European al Regiunilor.

Categoria 3: Cel mai bun oraș organic

Obiectivul acestui premiu este de a recunoaște excelența unui oraș care investește în dezvoltarea sectorului bio. Acest premiu este gestionat de Comitetul European al Regiunilor.

Categoria 4: Cel mai bun bio-district organic

Prin acest premiu va fi recompensat un „bio-district”. Acest premiu este acordat de Comitetul European al Regiunilor.

Categoria 5: Cel mai bun IMM de procesare a alimentelor ecologice

Prin acest premiu va fi recunoscută excelența unei Întreprinderi Mici și Mijlocii (IMM) care prelucrează produse ecologice. Acest premiu este organizat de Comitetul Economic și Social European.

Categoria 6: Cel mai bun comerciant cu amănuntul de alimente organice

Premiul va fi acordat unui comerciant cu amănuntul de produse alimentare care vinde produse ecologice. Acest premiu este organizat de Comitetul Economic și Social European.

Categoria 7: Cel mai bun restaurant/serviciu de mâncare organic

Obiectivul acestui premiu este de a recompensa un restaurant/restaurant cu servicii alimentare (autonom sau parte dintr-un hotel) și/sau un serviciu de alimentație (catering sau cantină) care propun referințe certificate organic în meniul lor. Acest premiu este acordat de Comitetul Economic și Social European.

Cererile de înscriere pot fi depuse până pe 12 mai 2024. 

Pentru înscriere, vizitați site-ul agriculture.ec.europa.eu.

Premiile europene pentru agricultura ecologică au fost inaugurate în 2022, în cadrul Planului de acțiuni pentru dezvoltarea producției ecologice adoptat în martie 2021.

Menționăm că pe lista finaliștilor nu s-a aflat până în prezent niciun concurent din România. 

Gala de decernare a premiilor va avea loc în 23 Septembrie 2024.

pexels.com/adonyi-gábor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *