A fost înființat Institutul Internațional al Jambonului / Un nou focar de Pestă Porcină Africană, în Germania / Șanse ca Euro 2024 să crească cererea de fripturi, ciolane și cârnați – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 23 11 iunie Tiberiu Abraham 0 comentarii
Un nou studiu arată că alimentele ultraprocesate pe bază de plante sunt legate de bolile de inimă și de moartea timpurie 11 iunie Redacția 0 comentarii
Deficitul de experți în ameliorarea plantelor ar putea avea un impact asupra securității alimentare globale 11 iunie Redacția 0 comentarii
Care sunt diferențele dintre rucola, păpădie și susai / Toate trei sunt comestibile și sunt folosite în special în salate 11 iunie Cosmin Dragomir 0 comentarii
O criză ascunsă, post-Brexit: Fermierii britanici dezvăluie lupta lor dublă, cu schimbările climatice și sănătatea mintală 10 iunie Redacția 0 comentarii
Salmonella este vicleană: Iată ce trebuie să știți și ce trebuie să faceți pentru a vă feri de bacteria care îmbolnăvește milioane de oameni în fiecare an 10 iunie Redacția 0 comentarii
Unde trebuie să lași bacșiș în vacanță și cât. Dacă ajungi în China sau Japonia, să nu o faci pentru că îi jignești 9 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
STUDIU Ratele de cancer colorectal cresc semnificativ în rândul persoanelor cu vârsta de doar 10 ani / Oncolog: Nu știm cu adevărat de ce mai mulți tineri dezvoltă cancer colorectal acum, comparativ cu acum 30 sau 40 de ani 9 iunie Redacția 2 comentarii
Dulcis in fondo, dar moderat. Cum limităm zahărul când facem un desert și cu ce îl putem înlocui 8 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Model de business cu produse gourmet: Carnea de gâscă precum carnea de porc / Prosciutto, salam, mortadella, aspic, hamburger de gâscă 7 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Jumătate din pășunile planetei sunt compromise. Semnal de alarmă de la ONU privind riscurile la adresa securității alimentare și climatice 7 iunie Redacția 0 comentarii
Ministerul Agriculturii răspunde la problemele semnalate de apicultori pentru G4Food: De ce mai sunt folosite neonicotinoidele, ce măsuri sunt luate împotriva mierii false și ce obligații au fermierii 6 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
Micii producători din Maramureș se declară mai puțin afectați de limitarea adaosului comercial la produsele românești / Producătorii mai mari au păreri împărțite 5 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Plafonarea adaosului comercial la produsele procesate în România ar putea distorsiona activitatea agri-food / Horațiu Buzgău, Allu: Intermediarii își vor asuma, într-un caz fericit, doar o parte din cost. Costurile, suportate de producători 5 iunie Adrian Popa 1 comentarii
Kievul sacrifică o parte din agricultură pentru apărare: Fortificațiile construite în Ucraina îi afectează serios pe fermieri / Un agricultor și-a deminat singur o parte din teren, iar alții refuză să oprească muncile câmpului 5 iunie Ioan Radu 0 comentarii
Lidl vrea să atragă mai mulți clienți la raioanele de carne din SUA / Focar de pestă porcină africană în Coreea de Sud / Germania a importat în 2023 cu 9% mai mulți porci decât în 2022 – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 22 5 iunie Tiberiu Abraham 0 comentarii
China amenință că va ținti sectorul aviatic și fermierii din UE dacă războiul comercial cu Bruxelles-ul se agravează 3 iunie Redacția 0 comentarii
Cum au ajuns celebrele tarte portugheze „Pastel de nata” să fie produsul de patiserie preferat la Bruxelles: „Ocupă un loc special în istoria Europei” 2 iunie Redacția 0 comentarii
„Un fel de magie”: Vești bune pentru iubitorii de brânzeturi. La Paris se deschide primul „Musée du Fromage” 1 iunie Redacția 0 comentarii
Azi îl vedem în meniu și nu e! Epopeea bibanului care nu prea e nici de Marea Neagră, nici românesc 31 mai Cosmin Dragomir 0 comentarii
Proiecte noi pe piața restaurantelor din București: Marriott investește 1,4 milioane de Euro în noul restaurant OLEA / City Grill renovează restaurantele din Otopeni / Radisson Blu Hotel Bucharest deschide Nami Beach Club & More 30 mai Ioan Radu 0 comentarii
Comerţul bilateral România – Brazilia a oscilat în jurul valorii de 700-750 mil. de dolari / Ambasador: Comerţul dintre România şi America Latină este de 1,5 miliarde de dolari, foarte scăzut / Importăm din Brazilia hrană pentru animale, zahăr, cafea sau carne de vită 30 mai Redacția 0 comentarii
INFOGRAFIC: Unde se găsesc cea mai ieftină și cea mai scumpă pizza Margherita din România / Prețul mediu al acestui preparat este de 31 de lei în țară 29 mai Lavinia Liscan 0 comentarii
Sezonul grătarelor scumpește carnea de porc, în Estul Europei / Canadienii se tem de pesta porcină africană / Ce ar trebui făcut pentru sector – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 21 28 mai Redacția 0 comentarii
Financial Times: Investitorii instituționali pariază tot mai mult pe terenurile agricole / Terenul agricol, randament mai bun decât aurul în ultimii 20 de ani 27 mai Redacția 0 comentarii
Radu Bozocea, expert în drepturi de proprietate intelectuală: Putem înregistra și proteja anumite rețete culinare / Dacă nu o facem, alții pot folosi o marcă similară sau identică, ceea ce poate genera confuzie în rândul consumatorilor și pierderea clienților 27 mai Cosmin Dragomir 0 comentarii
Substanţele nutritive care pot încetini îmbătrânirea creierului / Ce au descoperit oamenii de ştiinţă într-un nou studiu 26 mai Redacția 0 comentarii
Grâul, noul gaz? Moscova își extinde controlul asupra producției rusești de cereale în condițiile în care prețurile cresc / Cel mai important trader privat din Rusia, afectat de disputele cu statul 26 mai Redacția 0 comentarii
Scrapia, boala care amenință exportul de ovine vii / Ce este genotiparea și de ce majoritatea oierilor o resping 26 mai George Mănescu 0 comentarii
Care sunt alimentele ultraprocesate pe care trebuie să le eviți cel mai mult, potrivit unui studiu făcut de-a lungul a 30 de ani 25 mai Redacția 0 comentarii
Producătorii de îngheţată, dezamăgiţi de vânzările din lunile de vară / Schimbările climatice nu stimulează consumul 24 mai Redacția 0 comentarii
Eșec al autorităților române în combaterea Pestei Porcine Africane, la porcii domestici / România, locul doi la numărul de focare, în 2023, dublu față de anul precedent – raport EFSA 24 mai George Mănescu 0 comentarii
Pastramă de cerb expediată din Arad în Marea Britanie / De unde provine carnea pentru prepararea produselor vânătorești? 23 mai George Mănescu 0 comentarii
Provocarea de sănătate cu care se confruntă brutarii de pretutindeni / Cum poate fi redus riscul de apariție al astmului brutarului 23 mai Redacția 0 comentarii
Cum poate aplica fiecare principiile blue zone ca să trăiască mai bine, mai mult și mai sănătos 22 mai Mihaela Găneț 1 comentarii
Litigiu între Interbev, organizația interprofesională franceză a cărnii de vită, și producătorul de înlocuitori de carne pe bază de plante Beyond Meat / România a finanțat anul trecut 28 de proiecte de ferme de scroafe pentru a crește autosuficiența țării – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 20 21 mai Tiberiu Abraham 0 comentarii
STUDIU De ce consumul a 5 sau 6 prune pe zi poate ajuta la conservarea sănătății osoase / Cum le-ar putea ajuta pe femeile afectate de osteoporoză 17 mai Redacția 1 comentarii
Laptele crud este din ce în ce mai popular. Dar este sigur de băut? Pericolele majore din laptele nefiert 16 mai Redacția 0 comentarii
Efectele schimbărilor climatice. Ce spun fermierii despre variațiile mari de temperatură care afectează grav de câteva săptămâni culturile agricole: Plantele sunt ca niște sportivi care încep să alerge în zone calde și se trezesc la Polul Nord 15 mai George Mănescu 1 comentarii
Numărarea caloriilor sau mâncatul cu restricții de timp: Care este cea mai bună metodă pentru controlul greutății? 14 mai Redacția 0 comentarii
Misiune militară italiană împotriva porcilor mistreți / Târgul Internațional de Agricultură de la Novi Sad, mai scurt cu o zi / Va susține ministrul musulman și vegan al agriculturii din Germania plafonarea prețului pentru kebab? – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 19 13 mai Redacția 0 comentarii
Recolta globală de grâu, mai scăzută în următorul sezon agricol, potrivit primei prognoze publicată de USDA / Noile date oficiale au împins, în sus, prețurile bursiere 13 mai George Mănescu 0 comentarii
Topul celor mai accesibile restaurante cu stele Michelin din lume / Majoritatea se află în Europa 11 mai Redacția 0 comentarii
Ambalajele „imorale” ale alimentelor nesănătoase manipulează copiii să ceară dulciuri din cauza culorilor și desenelor atractive (raport) 11 mai Redacția 0 comentarii
Emisiile de gaze cu efect de seră din agricultura și industria alimentară din România, 38,3 megatone CO2 echivalent, pe an / China, cel mai mare poluator mondial, cu peste 2.176 MtCO2eq 8 mai George Mănescu 0 comentarii
Studiu: Mai mult ulei de măsline în dietă poate ajuta la reducerea riscului de a muri de demență 7 mai Redacția 2 comentarii