VIDEO Ana Consulea, Zexe Braserie: Nu am folosit inteligența artificială pentru rețete. Prin prăjituri transmitem partea creativă din noi către alți oameni / AI-ul este prezent, însă, în laboratoarele sale

ana consulea, zexe braserie, inteligenta artificiala, retete

Întrebată dacă a folosit inteligența artificială (AI) pentru a crea noi rețete pentru afacerile sale, Ana Consulea, proprietar al Zexe Braserie, Zelato și Zelateria, a spus că nu a făcut acest lucru.

„Nu încă. Și sper că vom avea întotdeauna oameni care să facă asta (n.e. – rețete), pentru că mâncarea, prăjiturile în general, sunt niște lucruri care țin de emoție și de a transmite partea asta creativă din noi către alți oameni. Aș prefera, sincer, ca partea aceasta cu crearea rețetelor, dacă vorbim, bineînțeles, despre cofetăria artizanală, să rămână la noi, pentru că avem încă de spus foarte multe lucruri”, a declarat Consulea, la evenimentul de lansare al publicației G4Food.ro.

Inteligența artificială nu este, însă, evitată în afacerile antreprenoarei. Tehnologia este utilizată în calculatoarele folosite pentru crearea rețetelor.

„De ce să vă mint? Ne folosim de inteligența artificială pentru tot ce înseamnă calculatoare necesare pentru crearea rețetelor. (…) În producția de zi cu zi avem nevoie de niște calculatoare cărora noi le-am dat și nume. De exemplu, cel pentru înghețată se numește ‘Zelatorul’ de la Zelato, iar cel care ne calculează cantitatea de gelatină în funcție de o grămadă de indicatori se numește ‘Gelatinatorul’. Inteligența artificială are și nume la noi în laborator”, a mai spus Consulea.

Evenimentul de lansare al G4Food a fost organizat pe 26 martie și a fost susținut de Transavia, Auchan și Lăptăria cu caimac.
Sursa foto: Facebook / Ana Consulea | Filmare: Inquam Photos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *