Algele din Lacul Ursu din Sovata ar putea fi un aliment al viitorului / O echipă internațională de cercetători le studiază

alge, lacul ursu, sovata, hrana Sursa foto: Wikimedia Commons / Țetcu Mircea Rareș

Algele ulva care cresc în Lacul Ursu din Sovata fac obiectul unei ample cercetări internaționale, pentru a se studia posibilitatea creșterii acestora într-un mediu artificial, întrucât este preconizată a fi „una dintre mâncărurile viitorului”, a afirmat, luni, biofizicianul Peter Hantz, informează Agenția de presă Rador, care citează Agerpres.

Acestea cresc foarte repede, au o valoare nutrițională foarte bună și este o minune că aceste alge cresc aici, în Lacul Ursu.

Studiul care se face asupra algelor presupune monitorizarea plantelor și a dinamicii apei sărate din Lacul Ursu pe parcursul unui an iar biofizicianul Peter Hantz participă la cercetare, fiind cel care a explorat intens, prin scufundare și cu sonarul, adâncurile Lacului Ursu din Sovata.

Studiile efectuate asupra Lacului Ursu din Sovata de către biofizicianul Peter Hantz, împreună cu cercetători din Ungaria, Germania şi SUA, au vizat în prima fază reducerea fenomenului de heliotermie.

Sursa foto: Wikimedia Commons / Țetcu Mircea Rareș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *