Revo Foods, compania care a inventat somonul vegan imprimat 3D, a lansat caracatița vegană / Produsul, potrivit pentru pasionații de fitness

caracatita vegana, revo foods, caracatita, micoproteina Sursa foto: Revo Foods

Revo Foods, compania care a prezentat anul trecut somonul vegan imprimat 3D, a lansat acum caracatiță vegană, care arată exact ca produsul real, transmite publicația The Takeout.

Noul produs se numește „The Kraken” și este fabricat din micoproteine construite pe miceliu.

Miceliul este o rețea de filamente subpământene, subțiri și ramificate care alcătuiește aparatul vegetativ al majorității ciupercilor. Micoproteina, obținută din culturi fungice, este utilizată pentru acest produs deoarece necesită mai puțină procesare decât alte ingrediente și poate surprinde textura fructelor de mare.

The Kraken nu are numai textură și gust similar cu cel al caracatiței, dar și seamănă cu produsul real. Include ventuze și are culori similare.

Produsul poate fi gătit în multe moduri și este comestibil direct din ambalaj. Revo sugerează folosirea The Kraken la mâncăruri precum salata grecească de caracatiță sau mâncarea spaniolă pulpo a la gallega, care este caracatiță gătită cu sare, condimente, paprika și ulei de măsline.

caracatita vegana, revo foods, caracatita, micoproteina
Somonul vegan produs de Revo Foods.

Produsul poate fi comandat online în mai multe state europene, printre care se numără Austria, Belgia, Germania, Spania, Italia sau Ungaria. Un pachet cu trei tentacule, fiecare cu greutate de 35 de grame, costă 6 euro.

The Kraken este potrivit pentru pasionații de fitness sau cei care doresc să slăbească, având doar 122 kcal la suta de grame.

Revo Foods este un startup austriac din zona FoodTech care a atras până acum investiții în valoare de 7 milioane de euro.

Sursa foto: Revo Foods

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *