Peste zece mii de controale sanitar-veterinare la unitățile turistice , în timp ce numai la Constanța s-au înregistrat peste 2000 de cazuri de toxiinfecții alimentare

Zeci de mii de miei sacrificați între 28 martie – 14 aprilie; inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi cu nemiluita și au umplut incineratoarele cu carne confiscată Zeci de mii de miei sacrificați între 28 martie – 14 aprilie; inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi cu nemiluita și au umplut incineratoarele cu carne confiscată

În perioada 1 iulie – 31 august 2019 au fost efectuate controale pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în zonele de agrement și localităţile de interes turistic în sezonul estival 2019, potrivit Serviciului de Comunicare al ANSVSA.

Inspectorii au verificat 10.133 de unități, dintre care:
3.325 de restaurante;
207 pizzerii;
401 cantine;
204 unități de tip catering;
284 de cofetării și patiserii;
426 de laboatoare de cofetărie și patiserie;
431 de pensiuni turistice;
665 de hipermarketuri și supermarket;
2.908 magazine alimentare;
940 de rulote;
342 de depozite alimentare.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 740 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.544.767 de lei.

De asemenea, au fost emise 21 de Ordonanţe de suspendare a activităţii şi 25 de Ordonanţe de interzicere a desfășurării activității unor unități din sectorul alimentar.

sursa: ph-online.ro

Totodată, inspectorii veterinari au dispus măsuri de reținere oficială și expediere către unități de neutralizare pentru 3.016 kg de produse alimentare de origine animală care prezentau risc pentru sănătatea consumatorilor.

Dintre neconformităţile constatate și sancţionate în urma controalelor menţionăm:

nerespectarea normelor sanitare veterinare privind condițiile de igienă și temperatură în spațiile de producție și comercializare a produselor alimentare;
deficiențe privind etichetarea, manipularea și depozitarea produselor alimentare;
deficiențe privind asigurarea trasabilității cărnii de porc și a altor produse alimentare;
comercializarea alimentelor în unități care nu au fost înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;
operatorii unor unități de vânzare nu au elaborat și implementat programe proprii de control.
Consumatorii pot sesiza nereguli din domeniul siguranţei alimentelor, apelând gratuit, din orice rețea de telefonie, numărul de telefon al Call Center-ului ANSVSA: 0800 826 787.

Peste 2.000 de pacienţi s-au prezentat, în ultimele trei luni, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, dintre care sute de turişti, majoritatea acuzând afecţiuni intestinale în urma ingerării de alimente neconforme, a informat, luni, administraţia locală, citată de AGERPRES.

“Majoritatea cazurilor au fost provocate de afecţiuni intestinale, cel mai probabil, spun medicii, în urma consumului de alimente neconforme. Dintre cele 2.023 de persoane care s-au prezentat la Camera de Gardă din cadrul unităţii medicale în lunile iunie, iulie şi august, aproximativ 470 au fost din alte judeţe. 1.500 dintre cazurile înregistrate în sezonul estival au fost cauzate de afecţiuni intestinale, urmate de infecţii acute ale căilor respiratorii, varicelă, hepatita A, toxiinfecţii alimentare şi meningite”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Conform sursei citate, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa este o unitate medicală modernă, dispune de 220 de paturi, cu secţie de Terapie Intensivă, laborator propriu şi farmacie. Pacienţii care se prezintă la Camera de Gardă trebuie să aibă la ei actul de identitate, cardul de asigurat şi/sau bilet de trimitere.

“În caz de nevoie, puteţi afla mai multe informaţii la numărul de telefon 0241.484.529 sau pe infectioaseconstanta.ro”, se precizează în comunicatul AGERPRES

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Zeci de mii de miei sacrificați între 28 martie – 14 aprilie; inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi cu nemiluita și au umplut incineratoarele cu carne confiscată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *