În perioada postului Paștelui, românii au comandat anul trecut cu 25% mai multe produse pe bază de plante, potrivit platformei de livrări Glovo.
Totodată, pâinea, ceapa și cartofii sunt alimentele de bază cele mai comandate în prag de Paște prin platforma companiei.
Mâncarea vegană, fără carne, este din ce în ce mai căutată, România situându-se pe locul al doilea, la nivel global, în ceea ce privește consumul produselor vegane, din cele 25 de țări în care operează Glovo, după Spania.
„În același timp, prăjiturile, burgerii și nuggets vegane, rămân în topul comenzilor Glovo din această categorie. Comenzile de preparate vegane au crescut în 2023 cu peste 8% față de 2022, 77% dintre acestea provenind de la restaurante, în timp ce 23% sunt comenzi plasate de la supermarket”, potrivit unui comunicat al companiei.
Bucureștenii, clujenii și brașovenii sunt cei care comandă cele mai multe produse pe bază de plante în post. Acestea mai sunt populare în Târgu-Mureș, Constanța, Iași, Bacău și Sibiu.
Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de plante, arată un studiu recent realizat de Danone România.
Sursa foto: Pexels